مشاوره حقوقی رایگان - رد مال به نرخ روز در حکم کیفری کلاهبرداری استان البرز

با سلام
اخیرا طی نشست و رایزنی شخص رئیس قوه قضائیه با قضات و به تبع آن در یکی از شعب دادگاه استان البرز،در یکی از پرونده های کلاهبرداری(بردن پول مردم) یک رویه ای را تحت عنوان رویه نوین به عنوان ابداع جدید پیش گرفتند که به هنگام صدور حکم رد مال ،جهت دسترسی مردم به حقوق تام خود به جای رد همان مقدار پول(رویه معمول)،از حکم رد مال به نرخ روز استفاده میکنند که احتمالا طی دستورالعملی بصورت عام اعلام خواهد شد.
سوال بنده اینجاست که بر فرض این نوع رویه دادرسی که از نظر وجدانی هم با منطق و احوال شاکی منطبق هست آیا رد مال به نرخ روز تاثیری در رعایت نصاب مقدار مال یا مبلغ زمان وقوع جرم که وصف قابل گذشت یا غیر قابل گذشت را (ماده 11 قانون کاهش مجازات)تعیین میکند و یا شمول مرور زمان با رعایت نصاب(ماده 109 قانون مجازات) مشخص میکند دارد ؟یا این رویه فقط جهت صدور حکم و رد مال به نرخ روز است که قبلا از طریق حقوقی این ضرر و زیان پیگیری میشد ؟و کماکان نوع و شدت و ارزش جرم همان مبلغ زمان وقوع است و آثار تورمی در رد مال تاثیری در رعایت نصاب زیر صد میلیون یا بالای صد میلیون ندارد؟

پاسخ ها :

محسن دولّو

جناب آقای محسن دولّو :

سلام. این ابداع جدیدی نیست در قانون قیمت به نرخ روز اجرای حکم بوده.

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

این رویه بعد از اثبات جرم و در زمان صدور حکم محکومیت باید انجام شود. در باقی مسائل مانند مرور زمان و قابل گذشت بودن و غیره باید طبق نص صریح قانون عمل کرد.