مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

با سلام و تشکر از سایت دادراه
چند چک شهرستان از شخصی دارم که چک خودش نیست و پشت تعدادی از چکها را خودش امضاء کرده و به گفته خودش چک همسرش میباشد تعدادی از چکها را برگشت زده ام و تعدادی را نه. اول اینکه چک را دیرتر از موعد برگشت بزنم چه مشکلی پیش می آید. دوم باید از همسرش شکایت کنم یا از هردو. سوم آیا بابت شکایت باید از شهرستان شعبه چک اقدام کرد یا شهر محل سکونت خودم هم میتوانم. چهارم مدت زمان رسیدگی و به نتیجه رسیدن شکایت چقدر است. ممنون میشوم راهنمایی کنید

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

اگر امضای ظهر چک عنوان ضمانت راداشته باشد و شما اثبات نمایید موعد برگشت مهم نیست اما اگر ظهرنویسی باشد ظرف مواعد قانونی باید چک را برگشت بزنید شما علیه هردو یعنی صادرکننده و ظهرنویس چک شکایت نمایید طبق قانون از محل اقامت خوانده و یا محل گواهی عدم پرداخت یا بانک محال علیه میتوانید اقدام نمایید و مدت زمان ان بستگی به شعبه مربوطه دارد در صورت نیاز به همکاری میتوانید با بنده یا همکاران محترم تماس بگیرید

یک وکیل

بهتر است چک را در موعد برگشت بزنید و از هر دو نفر شکایت نمایید.شما اختیار دارید در شهرستان محل اقامت آنها یا جایی که چک را برگشت زده اید و یا بانک محال علیه اقامه دعوی نمایید. اما مدت زمان رسیدگی قابل پیش بینی نیست و بستگی به شعبه ای دارد که به پرونده رسیدگی مینماید