مشاوره حقوقی رایگان - حکم تمکین

سلام. من 6 ماهه از خانه همسرم بدلیل آزار و اذیت همسر خارج شدم و همسرم تقاضا تمکین داد. در دادگاه هم رای رو به او دادن. در تجدیدنظر هم دوباره همین رای صادر شد. آیا من میتوانم با گرفتن وکیل و دلیل رای را به نفع خود برگردانم؟آیا تغییر رای دادگاه تجدیدنظر امکان پذیر هست؟

پاسخ ها :

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

رای شما قطعی گردیده است و امکان اعتراض برای شما نیست مگر اینکه بتوانید اعاده دادرسی نمایید .صرف آزار و اذیت اگر مستند به دادنامه قطعی نباشد موجب نقض رای نخواهد بود

یک وکیل

سلام " در فرض سوال چونکه شما از همسرتان تمکین عام و خاص ننموده اید ، همسرتان توانسته با ارائه ادله اثبات دعوی به محکمه ادعای خود را در دادگاه ثابت و شما را محکوم به تمکین از خود بنماید و اگر رای قطعی صادره را اجرا ننمائید ناشزه محسوب و نفقه ای به شما در حالت نشوز تعلق نمی گیرد و همسرتان می تواند هم به این دلیل و هم به علت ترک زندگی خانوادگی توسط زوجه (شما) ، با اجازه از دادگاه خانواده صالح ازدواج مجدد نماید ضمن اینکه در فرض سوال موجب قانونی برای اعتراض به رای صادره در دادگاه تجدیدنظر وجود نداشته چونکه رای مطابق موازین قانونی اصدار یافته و رای دادگاه تجدیدنظر قطعی و غیرقابل اعتراض است و دلیل یا دلایل اعتراض شما هم از موارد اعاده دادرسی محسوب نمی گردد . اگر هم مدعی سوء رفتار همسرتان نسبت به زندگی زناشوئی هستید می بابست با ادله اثبات دعوی کیفری ، ادعای خود را مراجع قضائی کیفری صالح به اثبات رسانده و حکم قطعی بگیرید وگرنه ادعا هیچ سودی به حال شما نخواهد داشت چونکه اصل بر برائت افراد است .

یک وکیل

با سلام پاسخ مستدل توسط همکاران ارائه شده است.

یک وکیل

سلام. صرف ادعای آزار و اذیت ناقض رای دادگاه نیست بنده به شما یشنهاد میکنم به محض صدور اجراییه به شعبه مراجعه و اعلام آمادگی جهت تمکین نمایید تا جلو عدم پرداخت نفقه و درخواست ازدواج مجدد ایشان از دادگاه را بگیرید و سپس چنانچه دوباره مورد آزار و اذیت قرار گرفتید از ایشان شکایت نمایید و نتیجه این شکایت میتواند دلیل مناسبی باشد تا چنانچه ایشان دوباره دادخواست الزام شما را به تمکین دادند به آن استناد نمایید.

عطاءاله  فتحعلي پور

جناب آقای عطاءاله فتحعلي پور :

سلام. باتوجه به قطعی بودن رای دادگاه تجدید نظر استان طبق ذیل ماده 358 ق.آ.د.م ،فقط در صورت وجود شرایط مقرر در ماده 364 ق.آ.د.م رای دادگاه تجدید نظر قابل اعتراض ورسیدگی در همان دادگاه تجدید نظر می باشد.