مشاوره حقوقی رایگان - قذف

دو نفر باهم درگیری لفظی پیدا کرده و یکدیگر را قذف می کنند حکم قضیه چیست؟

پاسخ ها :

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

اگر اثبات شود حد قذف که شلاق است اجرا میشود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صورت اثبات هر دو به مجازات شلاق محکوم خواهند شد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

قذف عبارت است از دادن نسبت ناروای زنا یا لواط به دیگری و بسیار شبیه توهین یا افتراست

ولی قانونگذار به جهت تاثیری که روی حیثیت و آبروی خود (مخاطب قذف) و اطرافیان آن فرد دارد آن را جرمی خاص با آثار و احکام و مجازات خاص دانسته است. این جرم از جمله جرایم حدی است به این معنا که مجازات آن در شریعت اسلام مشخص شده است.

حد قذف حق الناس است و تعقيب و اجراي مجازات منوط به مطالبه مقذوف است. در صورت گذشت مقذوف در هر مرحله، حسب مورد تعقيب، رسيدگی و اجرای مجازات موقوف ميشود.

مواردی که حد قذف ساقط می شود:

الف- هرگاه مقذوف، قاذف را تصديق نمايد.

ب- هرگاه آنچه به مقذوف نسبت داده شده با شهادت يا علم قاضی اثبات شود.

پ- هرگاه مقذوف و در صورت فوت وی، ورثه او، گذشت کند.

ت- هرگاه مردی زنش را پس از قذف به زنای پيش از زوجيت يا زمان زوجيت لعان کند.

ث- هرگاه دو نفر يكديگر را قذف كنند،
خواه قذف آنها همانند، خواه مختلف باشد.