مشاوره حقوقی رایگان - ملک و سرقفلی

با سلام سوال من در رابطه با سرقفلی مغازه ای که به صورت اجاره نامه رسمی بود، که توسط پدر بنده در زمان حیات به مادر من انتقال یافت یعنی تمام حقوق اعم از سرقفلی، کسب و پیشه و حقوق عینیه و فرضیه و متصوره و... در سال 92 . بعد ازسه سال مالک وقت ملکیت ملک را به شخص دیگری فروخت .لازم بذکر است که در آن زمان اجاره نامه رسمی ما شعل خیاطی مردانه ذکر شده بودولی مالک سابق با افزایش میزان مالاجاره توافق کرده بود شغل را عوض کنیم و ادامه شغل جدید منوط به توافق مجدد داشت بصورت سالانه....
فعالیت مغازه تا سال98 ادامه داشت ولی بخاطر شرایط اقتصادی و کرونا تعطیل شد وبسته تاالان.
در حال حاضر مالک جدید ادعا می‌کند که من مغازه را میخواهم به پسرم بدهم که بیکار است در صورتیکه در آن ملک 8 مغازه دیگر نیز هست.
ضمنا مادر بنده در امد دیگری غیر از اینجا ندارد و مالک اجازه اجاره دادن و تغییر شغل نمیدهد و
میخواهدبا اعمال فشار مغازه بسته بماند و تامین دلیل برای تخلیه نماید، مادر بنده نیز توان کار کردن ندارد و من نیز گرفتار زندگی خود هستم ولیکن غیر از شغل خیاطی منسوخ شده راه دیگری نداریم که دایر کنیم، لطفا راهنمایی بفرمایید، ممنون.

پاسخ ها :

زهرا جمالی

سرکار خانم زهرا جمالی :

سلام و احترام
چنانچه در سال 92 اجاره نامه و انتقال سرقفلی صورت گرفته باشد ، موجر امکان تخلیه دارد ولیکن هنگام تخلیه ،مستأجر حق مطالبه سرقفلی به قیمت‌ عادله روز را دارد ، البته مفاد قرارداد و شروط مندرج در آن نیز در اظهارنظر بسیار مهم است .