مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی مشمول مهر و موم است‌‌؟

با سلام متوفی چهار 4 باب مغازه را بصورت سرقفلی واگذار نموده است آیا وراث می تواند درخواست مهر و موم نسبت به واحدهای تجاری فوق را از دادگاه بخواهند؟ آیا سند هبه نامه عادی که واهب امضا و اثر انگشت نموده است دو شاهد مرد وجود دارد و امضا نموده اند و در حیات هستند اما واهب فوت شده است آیا در مراجع قضایی اعتبار و ارزش دارد؟ با این توضیح که مال موهوبه تغییر اساسی و بنیادی داشته و در ید و تصرف متهب است بلحاظ اینکه ولی قهری متهب اقدام به ساختمان و غیره نموده است و اکنون نیز ولی قهری متهب فوت نموده و سایر وراث در این مکان اقامت دارند آیا ایجاد حق و مالکیت برای سایر وراث ایجاد می کند؟ آیا در چنین فرضیه ای وراث می توانند مدعی مالکیت اعیان باشند؟ ممنون از اینکه پرسش کمی پیچیده است شرمنده چنانچه توجیه و تشریح موضوع مبهم و مجهول است امر بفرمایید شفاف صریح شرح واقع ارائه گردد. ممنون

پاسخ ها :

سعید رضا مقیمی

جناب آقای سعید رضا مقیمی:

مهر و موم اختصاص به اموال منقول دارد و لا غیر

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

دوست عزیز این سوالات هر یک جوابی جداگانه و بس طولانی دارد
بهتر است در این خصوص یه صورت حضوری و با ارایه مستندات به همکاران ارایه طریق را به دست آورید.
اما مهر و موم ترکه وجه ای خاص دارد که نمی توان آن را به راحتی به همه اموال تسری داد. هبه نامه مربوطه نیز در صورت وجود شهاد و تغییر در ماهیت دارای اعتبار است. برای مباقی سوالات باید پرونده مطالعه شود
می توانید برای مشاوره بیشتر وتقریر لوایح و یادرخواست های مرتبط با بنده و یا همکاران ارجمندم در دادراه تماس حاصل نمایید