مشاوره حقوقی رایگان - میتوان چک امانتی با شرایط زیر را گرفت؟

باسلام
بنده یک فقره چک به عنوان امانت در جمع خانواده برای خرید خانه به شوهر خواهرم که دسته چک نداشت دادم در وجه خودش از بابت خرید خانه بعد خواهرم و شوهرش در زندگی باهم به مشکل خوردند و قصد جدایی دارند حالا شوهر خواهرم چک من را پس نمیدهد و میگوید تو به من بدهکاری و من این پول که مبلغ 50میلیون تومان است را خورد خورد به تو داده ام با اینکه از تاریخ چک گذشته ولی هنوز برگشت نخورده حالا من فقط چند شاهد دارم که 4شاهد از خانواده ام هستند و 2شاهد غریبه دارم آیا میتوانم ثابت کنم خیانت در امانت صورت گرفته یا نه؟

پاسخ ها :

مرتضي  خان محمدي

جناب آقای مرتضي خان محمدي :

وجود لاشه چک در ید دارنده دلیل اشتغال ذمه صادر کننده است مگر خلاف آن ثابت شود شما ابتدا به مخاطب اظهار نامه مبنی بر امانی بودن چک موصوف و استرداد آن ظرف مهلت معینی مثلا 24 ساعت بدهید و اعلام نمایید در صورت تخلف علیه شما به اتهام خیانت در امانت اعلام جرم خواهم نمود

یک وکیل

سلام" وجود اصل چک در ید دارنده بطور کلی به مفهوم اشتغال ذمه و مدیونیت صادر کننده و ظهرنویسان به دارنده و ذینفع چک می باشد مگر خلاف آن از طریق ادله اثبات دعوی ثابت گردد . فرض سؤال شما اگر هم به توسط شهود واجد شرایط (و نه اعضاء خانواده) اثبات گردد باز بیشتر شبیه به اعطاء قرض الحسنه است تا امانت و وصف امانت در آن صدق نمی نماید .

یک وکیل

سلام. بعید به نظر میرسد که به نتیجه دلخواهتان برسید و ناچار به پرداخت مبلغ چک هستید مگر بین خود توافقی کتبی داشته باشدی که حاکی از امانی بودن چک باشد