مشاوره حقوقی رایگان - مبنای محاسبه افت قیمت خودرو نامتعارف در اثر تصادف

با سلام
یک سوالی که عملا برای بنده مطرحیت پیدا کرده به علت تصادف با خودروی نامتعارف و برای بسیاری دیگر از مبتلایان محل ابهام است این است که:
کاملا برای همه واضح است که مبنای پرداخت خسارت توسط بیمه و همچنین مسئولیت مقصر در جبران خسارت تعمیرات بر مبنای حداکثر ماشین متعارف ایرانی (یا نصف تعهدات جانی بیمه) است.
اما ابهام باقی مانده در زمینه نحوه و مبنای محاسبه افت قیمت خودرو در شورای حل اختلاف یا دادگستری هست؟! اینکه آیا افت قیمت خودرو هم بر مبنای حداثر ماشین متعارف ایرانی خواهد بود یا نه؟
بر اساس مطالعه ی که بنده در متن قوانین و اصلاحیه ها داشتم و مشورتی که با سه نفر از کارشناسان رسمی دادگستری انجام دادم، مبنای ارزیابی خسارت هم در بیمه برای تعمیرات و هم در دادگستری یا شورای حل اختلاف برای افت قیمت، شیوه محاسبه یکسان هست و مسئولیت مدنی مقصر حادثه به اندازه حداکثر ماشین متعارف ایرانی یا به عبارت دیگر نصف تعهدات دیه جانی بیمه در همان سال هست. در واقع قانون در همه محاکم قضایی و حقوقی باید به صورت رویه ای واحد اعمال و محاسبه شود.

با این حال برای اطمینان بیشتر لازم هست نظر و تجربه مشاوران گرامی در اینجا را هم جویا شویم. لطفا مشخصا بفرمایید که آیا مبنای محاسبه «خسارت افت قیمت» توسط کارشناس رسمی دادگستری بر اساس نرخ ماشین متعارف هست یا نه؟ با تشکر از پاسخگویی شما

پاسخ ها :

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود میزان افت قیمت را کارشناس تعیین خواهد کرد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تعیین میزان افت قیمت با کارشناس رسمی دادگستری است که به نظر باید بر مبنای خودرو متعارف محاسبه شود .
ولی برخی شعبات به این موضوع توجه نمی کنند.
به هر حال اگر به نظر کارشناس یا رای دادگاه اعتراض داشتید می توانید در مهلت قانونی اعتراض کنید.

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید طبق ماشینهای متعارف کارشناسی شود