مشاوره حقوقی رایگان - معنی عبارت وجاهت قانونی چیست؟

باعرض سلام بر کارشناسان محترم، با آرزوی قبولی طاعات و عبادات شما. ابتدا کمی شرح می دهم بعد سوال را مطرح می کنم. از آنجایی که مستند شکایت شاکی لایحه ای است که از سوی متهم جهت دفاع وم حکومیت سابق وی به قذف ارائه داده است و دلیلی برای اجرای حکم حد قذف قبل از تقدیم این لایحه ارائه نگردیده است لذا تعقیب مجدد آن وجاهت قانونی نداشته. سوال اینست تعقیب مجدد آن وجاهت قانونی نداشته است در اصطلاح حقوق جزایی چه معنا و مفهومی دارد و چه شرایطی بایست باشد تا تعقیب مجدد وجاهت قانونی نداشته باشد؟ و اینکه در بند ب ماده455 آیین دادرسی کیفری اشعار می دارد هرگاه متهم به جهات قانونی قابل تعقیب نباشد در اصطلاح حقوق کیفری چه معنا و مفهومی دارد؟ باتشکر از کارشناسان محترم که پاسخ روشن و دقیق ارائه دهند.

پاسخ ها :

حسین یاوری

حسین یاوری :

یعنی از لحاظ قانونی قابل پذیرش نیست----به جهات قانونی یعنی مواردی که در قانون ذکر گردیده