مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه و ابطال

فروشنده ملک که پدرم هستند زیر مبایعه نامه را امضا کرده و اقرار کرده که کل ثمن را دریافت کرده چون پولی رد و بدل نشده ادعا میکند مبایعه نامه صوری و در جهت اخذ وام بوده در حالی که هیچ ادله و مدرکی برای اخذ وام ندارد صرفا ادعا میکند با این حال قاضی از هر دو طرف شاهد خواسته اصلا تمام مدارک به نفع ماست باز قاضی رای نمیدهد آیا امکان دارد قاضی بخاطر پدر بودن طرف مقابل احساسی برخورد کند؟ همچین چیزی در دادگاه امکان دارد

پاسخ ها :

سیدبکتاش حجتی

جناب آقای سیدبکتاش حجتی :

درود برشما هموطن گرامی
اگر درست متوجه شده باشم خریدار شما و فرزند فروشنده هستید. مشکل شما چندتا نکته داره:
اوّل. چه کسی در دادگاه خواهانه؟ فرض کنیم بابا خواهانه و خواستَش ابطال مبایعه نامه به دلیل صوری بودنشه. خُب، دلیل با مدعیست و ایشون باید ثابت کنن که معامله بین پدر و پسر، صوری بوده.
دوّم. اگر شما در دادگاه گفتی پولی رد و بدل نشده در حالیکه نوشتین شده، این قرینه ی محکمی بر صوری بودن معامله است و نتیجتاً باطله. چون نشون میده به قول عامیانه اَلَکی نوشتین و چنین قصدی نداشتین، اونوقت شما باید ثابت کنید چه قصدی داشتین مثلاً بابا این زمینو میخواسته مجانی به شما تملیک کنه، اینجوری نوشته که کار بسیار سختیه و باید حداقل دو شاهد معتبر داشته باشی.
سوّم. آنچه مهمه قصد طرفین از معامله ست که در خصوص دعوای شما هر کس ادعایی داره باید ثابت کنه. مثل شاهد و شما اگر خوانده هستی، تکلیفی به این کار نداری و میتونی به قاضی اینو بگی.
چهارّم. این طور که شما اظهار داشتی، معامله شما واقعاً صوری بوده و اگر اینچنین است بهتره مال رو به پدر برگردونی، مگر اینکه قصد پدر مثلاً صلح بلاعوض یا هبه بوده، حالا در این قالب نوشته باشه.
پنجم. خیر قاضی طبق مستندات رأی صادر میکنه و کاری به رابطه طرفین نداره، امّا اگر شما قبول کردی پولی رد و بدل نشده باید وجدانش اقناع بشه و شاید فکر کرده قصد پدر یک معامله بلاعوض بوده و در واقع به نفع شما عمل کرده و شاهد خواسته، البته در دادگاه حقوقی، قاضی نباید تا اونجایی که میتونه از طرفین چیزی بخواد(یا تحصیل دلیل کنه) ولی مورد شما یکمی پیچیدست.
ششم. این مشاوره با توجه به اطلاعات شما داده شده است و قطعیت مشاوره حضوری با رویت مدارک را ندارد.
موفق باشید