مشاوره حقوقی رایگان - حضانت فرزند پسر توسط پدر

با سلام من اصالتا افغانستانی هستم ساکن استرالیا و خانومم هم اتباع افغانستانی هست و در شیراز زندگی میکنه و 5 سال پیش در شیراز عروسی کردیم با رسم و رسوم خودمون ، و حالا صاحب یک پسر 3 ساله هستیم، پسرم به جز گواهی ولادت هیچ مدرک دیگه ای داخل ایران نداره، همسرم بخاطر مشکلات خانوادگی قهر کرده و رفته خونه باباش مدت یک سال میشه ، جواب تلفن منو هم نمیده و پسرمو هم یک سال اصلا ندیدم، خانواده ام که میرن ملاقات پسرم فقط داخل حیاط خونشون واسه نیم ساعت نشون میدن ، و میگه تا 7 سالگی پسرمو نمیدم،
من خودم شهروندی استرالیا رو دارم و واسه پسرم هم شهروندی استرالیا گرفتم، حالا سوال اینجاست که من میتونم بیام پسرمو با خودم ببرم یا باید برم دادگاه و درخواست حضانت بدم ؟
چون دو طرف ما اتباع هستیم آیا قوانین ایران شامل حال ما میشه یا نه؟
با تشکر

پاسخ ها :

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

بلی ، باید دادخواست سلب حضانت بدهید به دادگاه محل اقامت همسرت،

یک وکیل :

با سلام
اتباع خارجه در داخل ایران درصورتیکه قانونایران را در روابط خانوادگی مجری بین خود بدانند دادگاه بر اساس قانون ایران رسیدگی خواهد کرد در غیر اینصورت باید مطابق احوال شخصیه زوج اقدام نمود .اگر ازدواج شما ثبت رسمی نشده باشد که معمولا اینگونه است باید ابتدا زوجیت خود را ثابت نمایید و سپس چنانچه دلیل موجه و مناسبی برای سلب حضانت مادر داشتید دادخواست سلب حضانت به دادگستری تقدیم کنید.

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

درود به دادکاه محل اقامت همسر دادخواست سلب حضانت بدهید

سجاد یاوری

جناب آقای سجاد یاوری :

با سلام. با توجه به تابعیت شما، وفق قواعد حل تعارض، اصولاً قانون افغانستان حاکم است اما در دادگاه های ایران بدان رسیدگی می شود...

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام طبق قانون ایران حضانت تا 7 سالگی با مادر است ولی به نظر شامل اتباع نمیشود

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

سلام طبق قانون مکان ازدواج اقدام نمایید حقوق خودتونو