مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه اجباری مستاجر و پس ندادن پول پیش

سلام
من در تاریخ یکم شهریور نود و شش مغازه ای اجاره کردم و بعد از گذشت یک ماه به علت بیماری مجبور به تخلیه شدم و به صورت توافقی اجاره شهریور ماه را دادم و قرار شفاهی شد تا اجاره رفتن مغازه پول پیش دست صاحب ملک بماند و بعد از گذشت 40 روز مغازه اجاره رفته و الان موجر پول پیش اینجانب را به صورت نصف مبلغ اصلی میدهد و نصف مبلغ رو به عنوان خسارت برداشته است در صورتی که در قولنامه چیزی در این مورد نوشته نشده اکنون که مغازه اجاره رفته آیا اینجانب میتوانم کل مبلغ پیش گذشته را طلب کنم و اینکه میتوان بخاطر نداشتن فسخ نامه از موجر به دلیل اجاره مغازه ای که هنوز از قرارداد آن با من باقی مانده شکایت کنم؟

پاسخ ها :

نسیم صبور

نسیم صبور :

قرارداد اجاره عقدی لازم هست و بعد از انعقاد عقد مستاجر مالک منافع میشود . تمامی عقود لازم تحت شرایط قانونی اقاله میشوند و اقاله نیاز به اراده دو طرف دارد . حال با توجه به مورد شما و وجود اقاله قانونی . اثبات اقاله و شرایط مورد توافق از طریق شهادت شهود و ارسال اظهار نامه میتونید مبلغ رو مطالبه کنید . در صورت انکار موجر نسبت به موارد توافق میتونید اقدام حقوقی و کیفری لازم رو انجام بدید .

رضا کریمی

جناب آقای رضا کریمی :

با سلام میتوانید مطالبه وجه قرض الحسنه رو دادخواست بدید
کیفری هم میتوانید انتقال مال غیر شکایت کنید اما چون توافق شده احتمالا قرار موقوفی صادر
می شود.

یک وکیل

سلام" چونکه قرارداد اجاره بطور کتبی با توافق طرفین اقاله نشده و تا انقضاء مدت قابلیت اجرا داشته لذا می باید با مراجعه به مؤجر بطور کتبی قرارداد اجاره را اقاله نموده و اجور معوقه پرداخت نشده را نیز تا تاریخ قرارداد اجاره مستأجر جدید پرداخته و مبلغ قرض الحسنه خود را دریافت نمائید . اگر در قرارداد اجاره بابت فسخ قرارداد از سوی یکطرف خسارت پیش بینی شده باشد مثلا پرداخت یکماه مال الاجاره ، کسر خسارت مذکور بعلاوه اجور معوقه از مبلغ قرض الحسنه توسط مؤجر بلا مانع است . از لحاظ قانونی و قراردادی شرایط شما به گونه ای نیست که بخواهید با مؤجرتان به اختلاف بخورید بهترین راهکار در شرایط فعلی مصالحه با مؤجرتان است مشروط به اینکه مطابق قرارداد و قانون رفتار نماید .

حمید قلیزاده

جناب آقای حمید قلیزاده :

چنانچه بنا به اظهارتان شرطی برای خسارت در اجاره نامه شما قید نشده باشد یقینا میتوانید کل مبلغ ودیعه را از موجر دریافت نمایید ‌.
بنابراین لازم است در مقابل این عمل ناپسندیده اقدامات قاطع نمایید . لذا با طرح دعوی حقوقی مطالبه ثمن ودیعه مغازه و تامین خواسته با پرداخت وجه خسارت احتمالی آن که مبلغ قابل توجهی نمیشود پیشنهاد میکنم چنانچه اموالی اعم از منقول یا غیر منقول از موجر سراغ دارید مثلا خودرو سواری نامبرده را چنانچه پلاک به نام وی باشد توقیف فیزیکی نمایید به احتمال قوی نتیجه خواهد داد .