مشاوره حقوقی رایگان - زوجه به بهانه شان، در منزل جدید حاضر نمی شود.

سلام .
وقتتون بخیر.

پرونده طلاق من و زوجه بنا به در خواست زوج در دادگاه ثبت شده و جریان دارد.

منزل استیجاری که من و زوجه در ابتدای زندگی مشترک تهیه کرده بودیم اخر تیرماه 1401 تاریخ اجاره نامه اون تموم میشه و به دلیل فشار و تورم اقتصادی و افزایش رهن و اجاره بنده (زوج) قادر به تمدید اجاره نامه منزل فعلی نیستم که مراتب به موجر به واسطه اظهارنامه مبنی بر اینکه در اخر تیرماه منزل شما رو تخلیه خواهم کرد رسانیده شده است.

در این بین به واسطه 3 اظهار نامه به زوجه اطلاع داده شده که با توجه به اینکه پرونده طلاق ما و شما در دادگاه در جریان می باشد یا نسبت به تعیین تکلیف وسایل متعلق به خود اظهار نظر کنید یا در صورت سکوت بنده (زوج) تمام وسایل منزل مشترک رو با حضور شهود و صورتجلسه آنان به منزل جدید انتقال خواهم داد.

زوجه در اظهار نامه ای پاسخ داده که باید منزلی در شان من تهیه کنید وگرنه من در همین منزل فعلی به ادامه سکونت خود ادامه خواهم داد؛ همچنین اگر شما (زوج) دست به وسایل بنده بزنید و انان را جا به جا کنید و به منزل جدید منتقل کنید به جرم سرقت از شما شکایت خواهم کرد...

من برای زوجه منزل جدید تهیه کردم (یک واحد آپارتمان مستقل) از منزل پدرم _منزل پدر طبقه هم کف می باشد و واحد آپارتمان طبقه یک این ساختمان قرار دارد و راه ورود و خروج ان کاملا مستقل و جدا می باشد.
زوجه بهانه کرده است که این واحد آپارتمانی به دلیل انکه در نزدیکی منزل پدر و مادرت می باشد در شان من نیست و من به این منزل جدید نخواهم امد.
من از وکلای محترم این سوال رو دارم...
1-ایا زوجه می تواند به این بهانه که منزل در شان من نیست از من به خاطر تهیه مسکن شکایت کند؟
2-این شکایت کیفری خواهد بود یا حقوقی؟
3-مرجع تشخیص شان زوجه برای مسکن چه کسی می باشد؟ زوج؟ زوجه؟ یا دادگاه؟
4-اگر اگر اگر بنا به هر دلیلی دادگاه رای صادر کنه که منزل تهیه شده در شان زوجه نمی باشد و زوج باید مکلف به تهیه مسکن باشد؛
اگر زوج از رای دادگاه سرپیچی کند دادگاه دست به چه اقدامی علیه زوج می زند؟
آیا زوج را زندانی میکند؟
یا اینکه زوج را به پرداخت نفقه محکوم می کند؟
شایان ذکر است بنده هر ماه مبلغ مشخصی رو به عنوان نفقه به حساب ایشون واریز میکنم که در شکایتی که علیه بنده در دادگاه کیفری ترک نفقه انجام داده بودن، رای برائت گرفتم.

پاسخ ها :

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
متن سوال شما خیلی طولانی است تماس بگیرید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با این توضیحات امکان پاسخگویی وجود ندارد