مشاوره حقوقی رایگان - چک بدون تاریخ

با سلام. احتراما بنده به منظور اخذ مبلغی پول از یک نفر چندین فقره چک داده بودم. و درنهایت یک فقره چک نیز بابت ضمانت و البته بدون تاریخ داده بودم. اکنون طرف ادعا دارد که چک ضمانت را هم به ایشان بدهکارم. چگونه میتوانم ثابت کنم که چک بدون تاریخ صرفا جهت ضمانت بوده است؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال اگر در متن چک به تضمینی بودن آن اشاره ای نشده باشد و چک بدون شرط صادر شده باشد و نوشته یا سند دیگری حاکی از این نباشد که چک صادره بابت ضمانت است ، به پرداخت وجه چک محکوم می شوید چونکه صدور چک و ظهر نویسی آن به منزله مدیونیت و بدهکاری صادر کننده و ظهرنویس یا ظهرنویسان به دارنده و ذینفع چک است مگر خلاف آن با ادله اثبات دعوی به اثبات برسد .

پرسشگر :

با عرض سلام. اخه چکی که ما به عنوان ضمانت به طرف مقابل دادیم بدون تاریخ هس. نمیتوانیم به بدون تاریخ بودنش اشاره کنیم

یک وکیل

پاسخ سوال دوم : همینکه چکی را بدون تاریخ و بدون درج هیچ شرطی در متن چک امضاء می نمائید و تحویل ذینفع می دهید در واقع به دارنده چک وکالت ضمنی می دهید هر وقت اراده نمود چک را از طرف شما تاریخ گذاشته و وصول نماید. اگر با ادله اثبات دعوی ثابت نمائید چک بدون تاریخ صادر شده ، صادر کننده چک قابل تعقیب کیفری نیست و فقط از لحاظ حقوقی ملزم به پرداخت وجه چک می باشد .