مشاوره حقوقی رایگان - چک برگشتی

با سلام
اگر چکی که برگشت بخورد (حامل یا بابت ضمانت) دارنده چک مثلا بعد از یک سال یا شش ماه آنرا به اجرا گذارد و مطالبه وجه نماید آیا همان مبلغی که روی چک نوشته شده قابل مطالبه و اجراست یا مبلغ آن به روز محاسبه می شود؟ و دوم اینکه چک حامل باشه یا بابت ضمانت چطور محاسبه میشه ؟ لطفا راهنمایی فرمایید. ممنون

پاسخ ها :

فرزانه عزتي

فرزانه عزتي:

همان مبلغ چک البته با خسارت دیرکرد گرفته میشود بابت ضمانت باشد بستگی دارد گاهی چون عنوان تضمین دارد وصول نمیشود حتما باید چک را ببینم پلاسما بیشتر صحبت کنم

ام البنین تنکابنی رضایی

سرکار خانم ام البنین تنکابنی رضایی:

سلام. مبلغ روی چک به همراه خسارت تاخیر تادیه قابل مطالبه می باشد.

پرسشگر :

ممنون.اگربعداز مدتی ثابت شود قبل از سر رسید چک ضمانتی ، وام توسط وام گیرنده تسویه شده آیا بازهم دارنده چک ( بانک) میتواند مبلغ چک و تاخیر تادیه را مطالبه نماید؟

یک وکیل :

با سلام درخصوص سوال اول محکومیت طرف به پرداخت مبلغ مندرج در چک می باشد لکن چنانچه شما خسارت تاخیر تادیه و هزینه دادرسی و غیره را در دادخواست خودتان قید کنید به این موارد نیز حکم داده می شود. درخصوص سوال دوم چک در وجه حامل یعنی اگر عبارت حواله کرد را خط نزده باشید به هر کسی می توان منتقل نمود اما چکی که بابت ضمانت داده می شود در دادگاه می بایست برای مطالبه اش موضوع پرداخت را اثبات کنید.

پرسشگر :

با سلام
بنده دو فقره چک بابت ضمانت وام به بانک داده بودم قبل از سر رسید چک وام گیرنده وام خود را تسویه کرده به رییس بانک گفته چک ها که پاس شد مبلغ چک را در عوض تسویه وام به من(وام گیرنده) برگردان رییس بانک هم قبول کرده و الان من به رییس بانک و وام گیرنده گفتم ندارم پرداخت کنم .رییس بانک هم چک های من را برگشت زده و به وام گیرنده میگه برو از دست ضامن شکایت کن و پولت را بگیر. آیا وام گیرنده میتواند از من شکایت کند و شکایت ایشان وارد است؟ لطفا راهنمایی فرمایید ممنون.

بتول نيكخواه

سرکار خانم بتول نيكخواه:

سلام بابت ضمانت باشد اگر صادر کننده اثبات کند بابت ضمانت بوده وتخلفی صورت نگرفته دارنده چک حکم نخواهد آورد ولی اگر حامل باشد حکم به مبلغ چک داده میشود مگر اینکه دارنده چک در دادخواست خسارت تاخیرتادیه راهم مطالبه کرده باشد که در این صورت به روز حساب خواهد شد.

ابوالفضل فاضلی

جناب آقای ابوالفضل فاضلی :

با سلام خسارت تاخیر تادیه تعلق میگیرد و فرقی بین حامل و یا بابت ضمانت در محاسبه ان نیست

علی حدادیان

علی حدادیان :

استان :

اكر حامل باشد با تاخير تاديه محاسبه ميشه اما چك ضماني از تاريخ تخلف شخص از تعهد و اجراي چك ضمانت

یک وکیل

سلام از تاریخ فرم خسارت تاخیر تادیه تعلق میگیرد