مشاوره حقوقی رایگان - مهریه و سهم الارث

با سلام
شخصی (مرد) فوت می نماید در حالیکه همسر و دو فرزند دارد و از نظر مال و اموال هیچ چیز نداشته و فقط در یک باب خانه ارثیه پدری (مرحوم پدر هم فقط همین خانه را داشته و به ارث گذاشته) با برادران و خواهران خود سهیم است. همسر وی مهریه خود را به اجرا گذاشته.
1-اگر سهم الارث متوفی از خانه برای پرداخت مهریه کافی نباشد بقیه مهریه را از سهم الارث برادران و خواهران متوفی پرداخت میکنند؟
2-اگر جواب منفی است سهم الارث فرزندان چگونه پرداخت میشود؟
3- متوفی و فرزندانش از زمان ازدواج تا کنون در خانه بصورت مجانی سکونت دارند و همسر و فرزندانش حاضر به تخلیه خانه و تحویل آن به بقیه وراث نیستند در حالیکه بقیه وراث آماده دادن سهم الارث آنها هستند و تمام کارهای حقوقی آنرا قبلا انجام داده اند. آیا بقیه وراث میتوانند تقاضای خلع ید و اجرت المثل سالهای سکونتشان را بکنند؟

پاسخ ها :

فرانک قائدی

فرانک قائدی:

پاسخ پرسش اول خیر می باشد بهتر است به دلیل طولانی بودن پرسش ها از مشاوره تلفنی استفاده نمایید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
زن می تواند صرفا سهم الارث زوج را توقیف کند و نسبت به سهم بقیه وراث حقی ندارد .