مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت وام

با سلام. من سال 94 ضمانت وام 15 میلیونی یکی از همکارانم رو تو بانک مهر اقتصاد انجام دادم. هم گواهی کسر از حقوق دادم و هم پشت سفته ایشون رو امضا کردم. از خود وام گیرنده چک و سفته گرفتند ولی گواهی کسر از حقوق نگرفتند. بعد از گذشت 4 سال ایشون فقط 20 قسط رو پرداخت کرده و 40 قسط رو پرداخت نکرده. مجموع بدهی و جریمه ایشون حدود 18 میلیون هست. الان حدود 20 روزه که ابلاغیه دادگاه برای من و ایشون اومده به شرح زیر
" همانطور که مستحضرید وفق ماده 156آیین دادرسی مدنی مراتب ذیل رسما و قانونا به شما ابلاغ میگردد: جنابعالی به موجب اسناد تعهد آور موجود به این بانك بدهكار میباشد و با عنایت به اینكه تاکنون نیز نسبت به ادعای دین خود اقدام ننموده اید و از مفاد قرارداد تخلف نموده اید و موجبات ورود ضرر و زیان به بانك فراهم نموده اید, لذا جهت اثبات حسن نیت خود بدین وسیله طبق این اظهار نامه به جنابعالی اخطار می گردد ظرف مدت 5روز پس از ابلاغ این اظهارنامه کلیه دیون خود را پرداخت نمایید و در صورت عدم پرداخت نسبت به اعمال ماده 4, 6 و 7 قرارداد موصوف فسخ یكطرفه - وجه التزام - هزینه های وصول مطالبات و همچنین تعقیب قضایی شما در محاکم دادگستری اقدام خواهد شد و در این صورت علاوه بر دیون مزبور, پرداخت کلیه خسارات قانونی اعم از هزینه های دادرسی و حق الوکاله وکیل و خسارت تاخیر تادیه تا اجرای حكم دادگاه بر عهده شما خواهد بود لذا انتظار می رود با تسویه وجوه مذکور حسن نیت خود را ابراز دارید"
سوالم اینه که الان دادگاه فقط حساب بانکی من رو مسدود میکنه یا خونه ای که به نامم هست رو هم توقیف میکنه؟ با حساب های خود وام گیرنده کاری نداره؟ چطوری میتونم از وام گیرنده شکایت کنم و حقم رو ازش بگیرم؟ اگه وام رو تسویه کنم میتونم ثابت کنم که وام رو من پرداخت کردم و بعد ازش شکایت کنم یا باید صبر کنم خود دادگاه از حسابم برداشت کنه و بعد من از وام گیرنده شکایت کنم؟ بنظر شما من الان چیکار کنم؟
ممنون میشم کمکم کنید

پاسخ ها :

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بادرود و مهر
ضمان مدنی نقل ذمه به ذمه است یعنی بلافاصله پس از ضامن شدن تعهد وام گیرنده به شما واگذار میشود ودر صورت پرداخت نکردن اقساط فقط شما مسئول پرداخت هستید
و چنانچه ضمان تجاری باشد ضم ذمه به ذمه میباشد یعنی بانک هم میتواند از وام گیرنده و یا هم از شما ویا هم از هر دو شما بگیرد
در صورتیکه شما پرداخت کنید میتوانید نسبت به وام گیرنده در دادگاه اقدام به طرح دعوای حقوقی کنید و مطالیه اقساط پرداخت شده و هزینه های خود را بنمایید
در حال حاضر بهترین کار توافق با بانک و پرداخت اقسلط معوقه و جلوگیری از اجراییه بانک است در غیر این صورت هزینه های فوق العاده گزافی را باید متحمل شوید .

با تشکر سیدعلیرضا سیدآقایی