مشاوره حقوقی رایگان - در مورد چک برگشتی

چکی از کسی داشتم 6 سال میگذرد شکایت کردم قاضی حل اختلاف رای داد که هم پول من و هم تاخیر تادیه بدهد اما طرفم برای تجدید نظر اقدام کرده و من باید دفاعیه بدهم او میگوید که چک مشمول مرور زمان طبق قانون تجارت شده تا تاخیر را ندهد ولی من این پول را برای اینکه خانه اش را دزد زده بود به صورت غرض داده بودم من چه دفاعی بکنم ایا او درست میگوید من نه تاجرم نه تاجر بودم

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

درست است. مطابق ماده 318 قانون تجارت دعوي چک پس از 5 سال از تاریخ گواهی عدم پرداخت دیگر خاصیت چک بودن خود را از دست می دهد و مانند یک نوشته عادی محسوب میشود

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

دعاوی راجعه به برات و فته‌طلب و چک که از طرف تجار یا برای امور تجارتی صادر شده پس از انقضای پنج سال از تاریخ صدور اعتراض‌نامه و یا آخرین تعقیب قضایی در محاکم مسموع نخواهد بود مگر اینکه در ظرف این مدت رسماً اقرار به دین شده باشد که در این صورت مبدا مرور زمان از تاریخ اقرار محسوب است. در صورت عدم اعتراض مدت مرور زمان از تاریخ انقضاء مهلت اعتراض شروع می‌شود.
‌تبصره - مفاد این ماده در مورد بروات و چک و فته‌طلب‌هایی که قبل از تاریخ اجرای قانون تجارت مصوب 25 دلو 1303 و 12 فروردین و 12 خرداد1304 صادر شده است قابل اجرا نبوده و این اسناد از حیث مرور زمان تابع مقررات مربوط به مرور زمان راجع به اموال منقول است.

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بعد از پنج سال چک مشمول مرور زمان می شود و مطالبه خسارت تاخیر ممکن نیست و خسارت تاخیر از تاریخ دادخواست محاسبه می شود.