مشاوره حقوقی رایگان - قرارداد اجاره مسکونی

با سلام. اینجانب به عنوان مستأجر قرارداد اجاره ای دارم که در تاریخ 25 خردادماه یعنی دو روز قبل به پایان رسید. این قرارداد یک سال تمدید شده بود یعنی دو سال در این خانه نشستم. حالا موضوع اینکه درست یک ماه قبل از سررسید قرارداد اجاره، با صاحب خانه بر سر قیمت برای تمدید مجدد قرارداد توافق تلفنی کردیم و قرار بود اینجانب هفتصد هزارتومان اجاره برای سال جدید اضافه نمایم. عصر روز موعود یعنی 25 خرداد برای تمدید قرارداد به یک بنگاه املاک غیر از بنگاهی که دو سال قبل کار قرارداد را انجام می داد رفتیم چون ایشان نمی خواست در بنگاه قبلی قرارداد بنویسد. با شیطنت بنگاهی صاحب خانه طمع کرد و گفت که یا پانصد هزارتومان دیگر به مبلغ اجاره اضافه کن یا تخلیه کن. قرارداد سال اول ما 70 میلیون رهن بود. سال دوم هفتاد میلیون با 300 هزار اجاره بود. برای امسال قرار بود 300 به یک میلیون افزایش پیدا کند که حالا ایشان زیر قرارش زده و یک و پانصد یا تخلیه می خواهد. حالا سوالات من: 1- آیا ایشان می تواند زیر قرارش بزند و در شرایطی که زمان من سپری شده حق دارد این کار را بکند 2-آیا من حق و حقوق قانونی دارم و می توانم در برابر فسخ قرار شفاهی از طرف ایشان که البته فایل صدایش به نحوی موجود است، از خودم دفاع کنم چون به ایشان گفتم شکایت کند؟ 3- آیا ایشان حق دارد من را مجبور کند در بنگاهی غیر از بنگاهی که قبلا بود قرارداد بنویسم و هزینه یک قرارداد را بدهم در صورتی که بنگاه قبلی هزینه ای در حد 50 هزار تومان می گیرد؟ 3- آیا در صورتی که خانه ایشان سند رسمی ندارد و سازنده خانه فراری و تحت شکایت است، ایشان می تواند شکایت کند؟

پاسخ ها :

وحید سلیمی

وحید سلیمی :

اگر قراردادی امضا نکرده اید کاری نمی توانید بکنید و توافق شفاهی هم اثری ندارد. همچنین اگر نامبرده بیعنامه داشته باشد بابت خرید خانه می تواند در صورت عدم تخلیه علیه شما طرح دعوی کند.