مشاوره حقوقی رایگان - نفقه در حق حبس

با سلام و احترام. خانمی که از حق حبس استفاده کرده در صورتی که همسرش نفقه را ندهد میتواند حکم جلب بگیرد؟ یا چون از حق حبس استفاده کرده جنبه کیفری ندارد و فقط میتواند از ندادن نفقه برای گرفتن طلاق عسر و حرجی استفاده کند؟
سپاس

پاسخ ها :

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام در دوران حق حبس زوجه ، پرداخت نفقه بر عهده زوج می باشد
و در صورتی که زوج نفقه را پرداخت ننماید. زوجه میتواند دادخواست مطالبه نفقه یا شکایت کیفری ترک انفاق را مطرح نماید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
در صورتی که زوجه زوج را محکوم به پرداخت نفقه کند بعد از صدور حکم قطعی به زوج ابلاغ می شود که ظرف ده روز مفاد رای را اجرا کند و اگر اموالی نداشت و توان پرداخت یک جای نفقه چند ماه گذشته را نداشت دادخواست اعسار بدهد و اگر در مهلت مذکور دادخواست اعسار ندهد و یا اینکه اعسار وی رد بشه یا اینکه بعد از تعیین اقساط، اقساط را به موقع پرداخت نکند زوجه می تواند حکم جلب بگیرد و هیچ فرقی بین زوجه باکره و... نیست.
در صورتی که نفقه پرداخت نشود زوجه می تواند حکم جلب بگیرد.