مشاوره حقوقی رایگان - تخلیه

با سلام من چهار سال پیش حکم تخلیه یکباب مغازه را که سرقفلی آن قبلا واگذار شده بود با شرط پرداخت مبلغ معین شده بابت سرقفلی در حکم به علت نیاز شخصی از دادگاه گرفتم چون مبلغ تعیین شده را نداشتم نتوانستم آن را بپردازم و حکم تخلیه را اجرا کنم اینک شرایط پرداخت را دارم و در حکم من زمانی برای پرداخت قید نشده و من هم حکم را اجرا نکردم الان بعد از گذشت 4سال آن نیاز شخصی به قوت خود باقی است آیا بنده می توانم با پرداخت مبلغ معین شده در حکم چهار سال پیش پول سرقفلی را به مستاجر بپردازم و حکم تخلیه را اجرا کنم؟

پاسخ ها :

پرسشگر :

متن رای دادگاه بدوی
خواهان:...........................
خوانده:............................
خواسته:تخلیه
رای دادگاه
در خصوص دادخواهی...........فرزند....... به طرفیت.......فرزند......... مقیم....... که دادخواست خواهان با وکالت آقای .......... بخواسته صدور حکم مبنی بر تخلیه یک باب مغازه واقع در ..........................و با احتساب خسارت دادرسی مطرح نموده است وعلت تقاضای تخلیه نیاز شخصی اعلام نموده است که چون مغازه شامل حق و کسب و پیشه و سرقفلی بوده قرار ارجاع امر به کارشناس و سپس هیات سه نفره و نهایتا هیات پنج نفره کارشناسی صادر و کارشناسان نظریه خود را ارائه داده اند دادگاه با توجه به احراز نیاز شخصی خواهان به مغازه و نظر عدم ایراد موثر از سوی خوانده به این موضوع خواسته خواهان را وارد دانسته و با استناد به مواد 198-515-519 از قانون آیین دادرسی مدنی و ماده4 قانون روابط موجر و مستاجر حکم به تخلیه مغازه مربوطه صادر می ننماید تا در قبال پرداخت 95000000 ریال بعنوان سرقفلی و 120000000ریال بعنوان حق کسب و پیشه طبق نظر هیات 5نفره کارشناس که با پرداخت مبالغ مذکور تخلیه صورت گیرد مضافا پرداخت هزینه دادرسی حق الوکاله وکیل و هزینه کارشناس در حق خواهان صادر می نماید رای ظرف بیست روز از تاریخ ابلاغ قابل تجدید نظر در دادگاه محترم تجدید نظر استان خراسان رضوی می باشد.
دادرس شعبه ..................
رای مورد نظر مورد اعتراض قرار گرفت تجدید نظر استان بدون کم و کاست عینا تایید کرد البته نود و پنج میلیون تومان سرقفلی در رای تجدید نظر درست شد که در رای بدوی علیرغم نظریه کارشناسی که سرقفلی را نود و پنج میلیون تومان برآورد کرده بودند ولی اشتباها نه و میلیون پانصد هزار تومان نوشته شده بود در تجدید نظر فقط همین قسمت اصلاح شد مطابق رای با استناد ماده 358 ضمن رد اعتراض دادنامه معترض عنه تایید گردید و 1394/09/28 ابلاغ شد که متاسفانه شرایط پرداخت در آن مقطعه زمانی فراهم نبود.

پرسشگر :

حالا پس از گذشت چهار سال که شرایط پرداخت را دارم و نیاز شخصی هم زوال نیافته و به قوت خود باقی است و تقاضای اجرای حکم را هم نداده ام ایا می توانم تقاضای اجرای حکم را از اجرای احکام بنمایم

حکم تخلیه مغازه سرقفلی تخلیه