مشاوره حقوقی رایگان - اجرت المثل

با سلام
برای اینجانب بابت 12سال مبلغ26 میلیون تومان اجرت المثل تعیین گردیده
آیا مبلغ تعیین شده از سوی کارشناس زیاد نیست؟
به این مبلغ میتوان اعتراض کرد؟
آیا اجرت المثل هم قابل تقسیط است؟
آیا اجرت المثل مانند مهریه در صورت عدم پرداخت حکم جلب و زندان دارد؟
باتشکر فراوان از بابت جواب ها.

پاسخ ها :

رسول زارع

جناب آقای رسول زارع:

نظریه کارشناس قابل اعتراض می باشد، بعد از صدور حکم، می توانید دادخواست اعسار بدهید، بدیهی است بعد از قطعیت دادنامه و سپری شدن مواعد قانونی و عدم اجرا از سوی شما، محکوم له می تونه جلب بگیره

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال ، ارزیابی موضوع تخصصی و از جمله اجرت المثل ایام زناشویی در صلاحیت کارشناس رسمی دادگستری منتخب مرجع قضایی در رشته مربوطه است * به نظریه کارشناسی در مهلت مقرر می توان اعتراض نمود و موضوع به هیأت سه نفره کارشناسی (با پرداخت حق الزحمه اعضاء هیأت کارشناسی) ارجاع خواهد شد* هر محکوم به و از جمله اجرت المثل ایام زناشویی در صورت ثبوت اعسار محکوم علیه ، قابلیت تقسیط دارد * هر محکوم به و از جمله اجرت المثل ایام زناشویی در صورت عدم پرداخت و عدم ثبوت اعسار محکوم علیه ، به موجب ماده 3 قانون نحوه اجرای محکومیت های مالی حکم حبس دارد .

پرسشگر :

ایا 26 میلون مبلغ زیادی نیست یا با توجه به تجربیات شما عزیزان این مقدار متعارف است؟

یک وکیل

پاسخ به سؤال دوم - اگر به پاسخ قبلی توجه کافی مبذول می داشتید مجدداً سؤال خود را تکرار نمی نمودید ! اعلام شد موضوع کارشناسی امری تخصصیست و دخالت در ارزیابی آن در صلاحیت وکلاء دادگستری یا قاضی پرونده نیست و فقط در مهلت مقرر قانونی برای آن حق اعتراض متصور است ولا غیر . (مگر تخلف قانونی در اظهار نظر رخ داده باشد که روند قانونی مختص به خود را دارد)