مشاوره حقوقی رایگان - تنفیذ سند هبه نامه عادی الزام به تنظیم سند رسمی

باسلام احتراما موضوع بدین شرح ما وقع است اینجانب در سال 54 متولد شدم نام من علیرضا است دایی من بنام شمس یک قطعه زمین بمساحت تقریبی حدودا 900متر را به من هبه می کند خاطرنشان است زمین موصوف یک قطعه از زمین 40400 متری می باشدکه سند اصلاحات اراضی آن بنام دایی شمس سابقه ثبت دارد. نوشته سند هبه 900متر را به ولی قهری علیرضا بنام علی اکبر تحویل می دهد. ولی قهری اقدام به ساختمان مسکونی و چند باب واحد تجاری در زمین مال موهوبه می کند تا این زمان علیرضا 7 ماه عمر دارد در همین زمان منزل مسکونی با حریق روبرو می شود درنتیجه با صد درصد خسارت ویران میشود در نتیجه سند هبه در آتش سوزی از بین میرود. پدر علیرضا مجددا ساختمان می سازد در منزل مورد حریق واقع شده بیمه آریا بوده و مدارک موجود است. علیرضا در سال 59 مادر خود بنام معصومه را از دست میدهد یعنی فوت می کند حاصل این ازدواج 6 فرزند است و من نفر ششم هستم. در سال 86 علیرضا از واهب یعنی دایی شمس با تنظیم مجدد سند هبه نامه در حضور دو شاهد مرد ضمن تفهیم به واهب و قید درج علت تنظیم مجدد سند هبه نامه اقدام به امضا و اثر انگشت نموده است و امضا دو شهود مرد نیز وجود دارد. اکنون دایی شمس و علی اکبر نیز در سال 93 و 94 فوت شدند. چون علی اکبر بعد فوت مادرم با شخص دیگری ازدواج کرده 5 فرزند از او بدنیا امده نتیجه تعداد ورثه علی اکبر به تعداد بازیکنان فوتبال است 11 نفر اکنون 5 نفر ورثه علی اکبر مدعی بر مال موهوبه هستد. که ماترکه علی اکبر است. تصرف هم من دارم هم فرزندان همسر دوم علی اکبر. لطفا راهنمایی کنید

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام. اگر هبه نامه رسمی تنظیم شده که شما مشکلی ندارید و ادعای ورثه موثر واقع نمی شود اما اگر هبه نامه به صورت عادی تنظیم شده باید برای تنفیذ آن به طرفیت وراث شمس اقدام نمایید و بعد از تنفیذ خلع ید وراث را از دادگاه خواسته و حتی می توانید از ایشان تقاضای مطالبه اجرت المثل نمایید. البته به شما توصیه میکنم حتما از حضور یک وکیل در پرونده خود استفاده نمایید

پرسشگر :

با عرض احترام ادب تشکر از سرکار خانم اعتمادیان بلحاظ پاسخ پرسش ارایه شده .پرسشی دیگر است به نظر میرسانم با عنایت به این مهم هبه نامه سند عادی موجود است علی اکبر در مال موهبه احداث بنا داشته است و علیرضا نیز دادخواست مهر و موم از اعیانی واحد مسکونی را نموده است .اکنون در فرض مسیله چنانچه حکم مهروموم صادر شود .فقط انچه درتعیین خواسته قید شده مورد تصمیم قرار می گیرد که توسط خواهان مطرح شده//یا خوانده درمقام دفاع درخواست افزایش تعیین خواسته خواهان راکند.ایا وجه قانونی دارد .ایا دادگاه اولا درخصوص مالکیت عرصه باید تصمیم بگیرد سپس مهر موم می کند ممنون

یک وکیل

دادگاه فقط به آنچه در ستون خواسته آمده رسیدگی میکند مگر اینکه خواهان تا پایان اولین جلسه خواسته خود را کاهش یا افزایش دهد در این صورت به آن مورد نیز رسیدگی مینماید. اما خوانده نمی تواند موضوع را کم یا زیاد نماید و فقط می تواند در مقام دفاع برآید. در مورد رسیدگی دادگاه به بحث مالکیت باید دادخواست را ملاحظه کنم تا نظر نهایی خود را بیان نمایم