مشاوره حقوقی رایگان - عملکرد رئیس دادگاه عمومی که به عنوان دادستان عمل می کند

باسلام: در اسفند سال 97 فردی برای جلوگیری از اجرائیه صادره و برگزاری مزایده ، از بنده به اتهام واهی اخذ ربا شکایت کرده و خودش اعتراف به پرداخت ربا نموده. برابر دستور قاضی دادگاه عمومی پرونده در کلانتری تشکیل و شاکی شهود خود را حاضر کرده و پرونده به دادسرا رفته و تا کنون به فاصله های یکماه ، 3 بار به شاکی و وکیلش ابلاغ شده که شهود خود را در دادسرا حاضر کند. ولی تا به امروز شهود خود را معرفی نکرده و دادگاه عمومی هم تاکنون بنده را احضار نکرده و وقت نظارت سوم پرونده هم 19 تیر بود که هیچ اقدامی در سامانه ثنا نکرده است. لطفا بفرمائید قاضی دادگاه عمومی که به عنوان دادستان عمل میکند با توجه به 3 بار ابلاغ به شاکی که شهود را معرفی کند و تاکنون معرفی نکرده، تا چه مدت این پرونده را معطل و می تواند اطاله دادرسی میکند؟ و این قاضی محترم برابر قانون و یا رویه قضایی چه اقدامی باید انجام می داده که انجام نمی دهد ؟ با تشکر

پاسخ ها :

پرسشگر :

سلام جناب سرهنگ سید آقایی عزیز - همکار بازنشسته گرامی. خوشحال شدم که شما را بعد از چندین سال در این فضا زیارت کردم . ممنون از پاسخ حضرتعالی . ولی سوال بنده این بود که اگر شاکی شهود خود را معرفی نکند چطور که تا به حال بعد از 3 ابلاغ و اخطار معرفی نکرده ! آیا قاضی دادگاه عمومی نباید قرار موقوفی تعقیب پرونده را صادر کند و پرونده را مختومه کند ؟یا اینکه لااقل بنده را می بایست احضار و از چند و چون قضیه آگاه گردد و اقدام کند ؟ وظیفه قانونی قاضی در این مورد چیست ؟ ممنون از راهنمایی حضرتعالی