مشاوره حقوقی رایگان - امکان فسخ معامله آپارتمان و عودت ثمن معامله به نرخ روز

با سلام و عرض ادب. بنده اواخر سال 97 اقدام به خرید یک واحد آپارتمانی کردم فروشنده اعلام کرد بدلیل اختلافاتی که با سازنده دارد فعلاً امکان صدور سند وجود ندارد لذا بخشی از مبلغ معامله را منوط به صدور سند نمودیم. در مبایعه نامه تاریخ تنظیم سند 99/03/31 قید شد. بنده در این تاریخ به دفترخانه اسناد رسمی مراجعه کردم و آمادگی خود را جهت ارائه مبلغ اعلام کردم ولی فروشنده در دفترخانه حاضر نبود و بنده گواهی عدم حضور ایشان را از دفترخانه اخذ کردم. در مبایعه نامه شرط ضمن عقد معامله این موضوع در نظر گرفته شده بود که فروشنده موظف به استخراج سند و واگذاری آن به خریدار می باشد که تا این لحظه هیچ گونه اقدام موثری از جانب ایشان صورت نگرفته است فقط ایشان از سازنده شکایت کرده و ضرر و زیان خود را از ایشان دریافت نموده اند. در تیرماه امسال نامه ای از شهرداری منطقه به ساختمان به نام مالک و سازنده (هر دو یک نفر هستند) ارسال شده بود که باید نسبت به حل و فصل خلافی های ساختمان اقدام کند وگرنه اقدام قانونی صورت خواهد پذیرفت که پس از پیگیری معلوم شد حکم تخریب و اعاده به حالت اولیه طبقه چهارم که بنده خریداری کرده ام صادر شده است. سؤال من این است آیا من می توانم از فروشنده شکایت کنم که اولاً با نرخ روز آپارتمان را به خودش برگردانم و ثانیاً ضرر و زیان خود را از بابت عدم صدور سند از تاریخ 99/03/31 تا الان را از او مطالبه کنم؟

پاسخ ها :

نازنین کرداسلام

سرکار خانم نازنین کرداسلام :

با سلام شما تنها در صورت حصول توافق می توانید ملک را به ایشان مجددا منتقل نمایید در غیر اینصورت دادخواست الزام به تنظیم سند رسمی و اخذ گواهی پایان کار ساختمان را بدهید و گواهی عدم حضور در دفترخانه و مبایعه نامه را در قسمت دلایل و منضمات قراردهید

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

سلام و ادب و احترام در خصوص سوال شما عرض کنم، جهت اظهارنظر بهتر ، بررسی کامل موضوع و مستندات ضروری است

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتری و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

الهام پیشگر

سرکار خانم الهام پیشگر :

سلام سوال شما نیاز به بررسی مدارک دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام

شما ابتدا اظهارنامه برای فروشنده ارسال نمایید

و سپس باید دادخواست الزام به اخذ پایان کار و اخذ صورتمجلس تفکیکی و الزام به تنظیم سند رسمی و مطالبه وجه التزام روزانه را به طرفیت فروشنده و سازنده اقامه نمایید

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

بر اساس قرارداد امکان مطالبه ثمن و خسارت فراهم است.