مشاوره حقوقی رایگان - حضانت و تحت تکفل قرار گرفتن نوه از طرف جد پدری

سلام
من و شوهرم 15 سال باهم زندگی کردیم و یک پسر 8 ساله داریم . 5 سال پیش شوهرم رو به دلیل حمل مواد مخدر گرفتن و به 2 سال حبس محکوم شد.
پس از اجرای حکم مجدد پارسال به دلیل همون جرم قبلی و حمل مواد مخدر شوهرم رو گرفتن و محکوم شد به 8 سال حبس و بعدش به مدت 6سال تعلیق شد و اینجا من از ایشون به صورت توافقی طلاق گرفتم و ایشون پسرمون رو قبول نکرد و دادگاه حضانت رو به من داد. الان بعد گذشت مدت زمانی دیگه از عهده خرج و مخارج پسر 8 سالم برنمیام. پدر شوهرم بازنشسته بیمه تامین اجتماعی هستش و تنها زندگی میکنه و مادرشوهرم چند سال پیش فوت کرد. پدر شوهرم به من میگه بابت اینکه به نوه اش کمک بشه حاضره که پسرم رو تحت تکفل خودش قرار بده تا هم خرجش را بده و هم بعد فوتش ، حقوق بیمش به پسرم برسد و او بتونه راحت درسش رو بخونه. میخوام بدونم آیا این کار قابلیت انجام شدن داره یا نه؟ اگه جواب مثبت هست بعد فوت پدرشوهرم ، پسرم تا چند سالگی و تا کی میتونه از حقوق پدربزرگش استفاده کند؟ تا 18 سالگی یا تا زمانی که داره توی خونه درس میخونه؟ چطور و چه کاری باید انجام بدم؟ ممنون از راهنمایی شما

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
از منظر قانونی تنها زن دایم و شوهر، فرزندان ذکور و اناث (با شرایطی) و البته پدر و مادر متوفی (با داشتن شرایطی) می توانند از مستمری متوفی استفاده کنند. اما در این خصوص دریافت مستمری نوه در قانون چیزی ذکر نشده است
ولی مستمری پدربزرگ تحت شرایطی به نوه اناث او می رسد
برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه نمایید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام واحترام ؛؛؛
بر اساس مقررات قانون مدنی، در خصوص اینکه حضانت بچه پسر با کیست، باید گفت: تا سن هفت سالگی با مادر و تا 15 سالگی با پدر است مگر اینکه هریک از والدین صلاحیت نگهداری وی را نداشته باشند. اما بعد از اینکه فرزند پسر به سن پانزده سال تمام قمری رسید، از سن حضانت خارج می شود و بر اساس قانون، خود وی می تواند انتخاب کند که می خواهد نزد کدام یک از والدینش زندگی کند. بنابراین، حضانت فرزند پسر بعد از سن پانزده سالگی، نیازمند اقدام قانونی نیست؛ چرا که خودش مختار است که با پدرش زندگی کند، یا با مادرش. البته در این بازه زمانی نیز، چنانچه بچه پسر با مادرش زندگی کند، نفقه او همچنان با پدرش می باشد

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود حضانت‌ تا پایان 7 سالگی با مادر است و پس از آن تا بلوغ با پدر است نفقه در هر صورت با پدر است دادگاه مکلف است مصلحت طفل را مدنظر قرار دهد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

قانون در مورد انتقال مستمری به نوه ذکور وجود ندارد به هر حال نفقه با پدر است و شما باید خرج و مخارج فرزندان را از او بگیرید

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اسناد ومدارک جهت اظهارنظر دقیق حقوقی موضوع از جوانب مختلف قابل بررسی می باشد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در خصوص امکان تکفل از طریق بیمه پیگیری شود

فرشته نوری

سرکار خانم فرشته نوری :

تا 25 سالگی تا زمانی که تحصیل میکند و شغلی ندارد

الهام پیشگر

سرکار خانم الهام پیشگر :

جواب سوال شما نیاز به بررسی و گفت و گو دارد

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

راهکاری در این زمینه وجود دارد و نیاز ب گفتگو با شماست

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
پدر بزرگ تحت شرایطی می تواند نوه را تحت تکفل خود قراردهد و در این صورت تا وقتی در حال تحصیل است مستمری به وی تعلق می گیرد .

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بله امکان دارد البته با شرایط خاصی
و پدربزرگ باید به سازمان تامین اجتماعی مراجعه و درخواست بدهد و