مشاوره حقوقی رایگان - مبایعه نامه فاقد امضا یا اثر انگشت یکی از فروشندگان

در بالای یک مبایعه نامه اسم سه نفر به عنوان فروشندگان یک ملک ذکر شده است. اما پس از امضای دو تا از فروشندگان، فروشنده سوم بدلیل عدم رضایت از امضای ذیل مبایعه نامه خودداری می کند و سپس خریدار بدون کسب رضایت و بدون اطلاع دو فروشنده اول، متن حاشیه ای را در مورد عدم پرداخت ثمن فروشنده سوم به مبایعه نامه اضافه می کند.
حال سوال این است که با عدم امضا فروشنده سوم، آیا اولاً بیع به وقوع پیوسته است یا خیر؟
ثانیاً اگر بیع بوقوع پیوسته، آیا این بیع از سوی دو فروشنده اول که مبایعه نامه را امضا کرده اند قابل ابطال هست یا خیر؟
ثالثاً آیا این بیع بدلیل اضافه کردن متن حاشیه ای بدون اطلاع دو فروشنده اول، دچار بطلان نیز هست یا خیر؟

پاسخ ها :

سميه  احمدي

سرکار خانم سميه احمدي :

بیع نسبت به دو فروشنده که امضا کرده اند صحیح است. با آن دلایل که ذکر کردید قابل ابطال نیست.

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

خیر-اگر ملک بین سه فروشنده مشاع باشد باید امضای هرسه باشد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام قرارداد نسبت به سهم دو نفر که امضا کرده اند صحیح است

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورتی که مشاع باشد امضای همگی مالکین لازم است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
بیع نسبت به سهم آن دو فروشنده صحیح است و حق ابطال آن را ندارند ولی خریدار بدون رضایت نفر سوم حق تصرف در ملک مشاع را ندارد.
اضافه کردن متن با سونیت و با احتمال ورود ضرر جعل می باشد