مشاوره حقوقی رایگان - پرسشی در مورد جوانب کیفری درگیری و دفاع از خود و اموال

درود،
بنده از دانشجویان حقوق هستم ولی متاسفانه به دلیل پاسخگو نبودن اساتید به اینجا برای رفع اشکالی خاص مراجعه کردم.
چند سوال در مورد مسائل کیفری در درگیری و دفاع از خود داشتم.
الف) اگر فرد الف فرد ب را که یکدیگر را نمی شناسند با کلمات رکیک، تهدید یا حتی تشویق به اینکه الف او را مورد ضرب قرار دهد باعث شود ب او را مورد ضرب قرار دهد آیا برای ب دفاع محسوب می شود و دیگر محکومیت و مجازات کیفری به دلیل تحریک توسط الف متوجه او نخواهد بود؟
ب) در چه صورتی فردی می تواند در درگیری به جای دیگری و در دفاع از او مهاجم را مورد ضرب قرار دهد؟ مثلا آیا والدین یا سرپرست می توانند در صورت حمله شدن به کودک یا محجور مهاجم را برای دفاع از عزیزانشان مورد ضرب قرار دهند؟ اگر دو دوست باشند و به هر دلیلی فردی که مورد حمله قرار گرفته نتواند از خود دفاع کند و دوست او به دفاع از او بپردازد چه؟
پ) در موردی که فردی به مال دیگری حمله کند و آن مال جاندار (حیوان خانگی، حیوان دامی، حیوانات مورد استفاده حمل و نقل، ...) باشد، آیا صاحب مال می تواند برای دفاع از مال جاندار خود مهاجم را مورد ضرب قرار دهد (از آنجا که خسارت به جاندار قابل برگشت یا جایگزینی نیست)؟ و در این زمینه حیواناتی که آزاد بوده و تحت قوانین حفاظت محیط زیست نیستند مثل گربه ها یا پرندگان شهری یا غیره، از آنجا که به شخصی مشخص تعلق ندارند آیا صرف اینکه کسی اراده کند که آن جاندار را تحت سرپرستی یا مالکیت بگیرد باعث می شود که حیوان از آن لحظه از اموال وی به حساب آید؟
ت) اگر الف شی ای را بدون سو نیت پرتاب کرد و آن شی به طور اتفاقی به ب برخورد کند و فقط باعث کبودی جزئی و سطحی شود، ایا الف از دید کیفری مهاجم و محکوم است یا خیر؟
با سپاس

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام " ارائه مشاوره حقوقی مستلزم پرداخت اجرت مقرر است . شما می توانید با مراجعه به دفتر یکی از وکلای دادگستری متخصص ، کاربلد و باتجربه مقیم در حوزه قضائی خود و پرداخت اجرت ، مشاوره حقوقی کامل و عنداللزوم خدمات حقوقی مورد نیاز را دریافت نمائید .

توحید جلایری نیا

جناب آقای توحید جلایری نیا:

پاسخ سوال اول خیر چون تهدید به عمل فیزیکی منتج نشده و شما که هم رشته هستید می دانید تهدید خود یک جرم جداگانه است
ب: در قانون مجازات و در بخش موارد سقوط مجازات می توانید به جواب سوال دوم خود برسی.
ج: جواب مثبت است
د:جواب سوال آخر هرچند حکوم می شود ولی مهاجم تلقی نمی شود
در کل احساس می کنم به عنوان دانشجوی حقوق باید بیشتر مطالعه نمایید

پرسشگر :

بسیار سپاسگزارم جناب آقای جلایری نیا.
با اینکه بنده فقط ترم دوم حقوق هستم کاملا حق با شماست ولی ما دانشجوها هم از نظر یادگیری و آموزش بسیار نگرانیم چرا که حتی وقتی به اساتید ترمهای بالاتر مراجعه می کنیم تا در موارد کیس با ایشان صحبت کنیم ایشان از ارائه پاسخ یا حتی توضیح به ما خودداری می کنند.

با سپاس، موفق و پیروز باشید.

یک وکیل

همکاران پاسخ کامل و مقتضی را ارئه نمودند