مشاوره حقوقی رایگان - ابطال تقسیم نامه عادی بدلیل از بین رفتن حق و حقوق همه مالکین ملک مشاعی

با سلام بنده یک ملک تجاری در مرکز شهر با 4 برادر بصورت مشاعی و سند تک برگ به میزان یکسان 1/2 دنگ مشاع از شش دنگ داریم که براساس تقسیم نامه عادی یک قسمت سر خیابان اصلی به یک بردارم و یک قسمت سر خیابان اصلی به یک برادر دیگرم و بقیه زمین بین سه نفر دیگر بصورت مشاعی تقسیم گردید و در تقسیم نامه در پایان اشاره شده در آینده با رضایت همگی مجتمع تجاری ساخته شود لازم به ذکر است قبلا نامه دستی به خواهران نیز داده شده که در آینده با ساخت مجتمع تجاری به خواهران 2 باب مغازه داده شود حال یکی از برادران با مراجعه به شهرداری تقاضای ساخت نموده و شهرداری گفته بدلیل عدم تامین ورودی پاساژ نمیتوان سه نفر که بصورت مشاعی تقسیم نامه نموده اند قادر به ساخت مجتمع تجاری 6 طبقه نمیباشید در حالی که موقعیت این ملک تجاری 6 طبقه است حال با توجه به ضایع شدن حقوق مالکین، یکی از براداران سهم 1/2 مشاعی خود را به فرزندش انتقال داده و پسر برادرم اظهارنامه دادگاه فرستاده که قصد تصرف و ساخت ملک مشاعی براساس تقسیم نامه عادی دارد در ضمن بعد از اندازه گیری زمین توسط نقشه بردار شخصی مشخص گردیده حدود 15 سانتی متر در 18 متر بصورت مجهول المالک به متراژ کل زمین افزوده شده

باتوجه به موارد ذکر شده امکان ابطال تقسیم نامه عادی هست؟ آیا پسر برادرم که توسط برادرم سند 1/2 دنگ مشاع از شش دنگ بهش انتقال داده قادر به ساخت بدون اجازه بقیه مالکین مشاعی دارد. لطفا راهنمایی کنید در صورت لزوم جهت ادامه کار و نشاندگان تقسیم نامه تماس بگیرم

پاسخ ها :

کاظم منصورخاکی

جناب آقای کاظم منصورخاکی:

تصرف مادی هر یک از شرکای مال مشاعی مشروط به اجازه مالکین دیگر است.لذا بدون اجازه ایشان اجازه ساخت و تصرف دیگر ندارد مگر پس از تقسیم مال مشاع.البته تصرف حقوقی مثل فروش سهم هر شریک ممکن است