مشاوره حقوقی رایگان - حدود و تعزیرات

سلام علیکم.
در ماده 208 مجازات اسلامی آمده است که:-حدود و تعزيرات با سوگند نفی يا اثبات نميشود لكن قصاص، ديه، ارش و ضرر و زيان ناشی از جرائم، مطابق مقررات اين قانون با سوگند اثبات ميگردد .... در این ماده قانونی منظور از حدود و تعزیرات چیست ؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سؤال : 1- حدود مجازاتی است که موجب ، نوع ، میزان و کیفیت اجرای آن توسط شارع مقدس تعیین گردیده و حکومتها ، دولتها و یا قانونگذاران پارلمان کشورها در تعیین اًن دخالتی نداشته و ندارند که عبارتند از : زنا ، لواط ، تفخیذ ، مساحقه ، قوادی ، قذف ، سب النبی ، مصرف مسکرات ، سرقت حدی ، محاربه ، بغی و افساد فی الأرض 2- تعزیرات و مجازات های بازدارنده مجازاتی است که مشمول عنوان حد ، قصاص یا دیه نیست و به موجب قانون در موارد ارتکاب محرمات شرعی یا نقض مقررات حکومتی تعیین و اعمال می گردد.

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

برای برخی از گناهان در شرع مقدس، مجازات‌هایی تعیین شده است که به این مجازات‌های مشخص و معین شده، حدّ اطلاق می‌شود،تعزیر در فقه بر کیفرى اطلاق مى‌‌شود که (بر خلاف حد)، شارع مقدّس اندازه‌‌اى براى آن تعیین نکرده است. مقدار تعزیر بستگى به نظر حاکم شرع دارد که به اقتضاى زمان و مکان، نوع گناه و مرتکب شونده آن، تفاوت مى‌‌کند، ولى همواره از بالاترین حدّ شرعى (صد تازیانه) کمتر است. امّا برخى دیگر گفته‌‌اند: تعزیر از پایین‌‌ترین مرتبه حدّ شرعى (75 تازیانه) نیز باید کمتر باشد.

ابوالفضل  نجفی خشنو

جناب آقای ابوالفضل نجفی خشنو:

قانونگذار سوگند را از ادله اثبات جرم خارج نموده است ولیکن در ادامه دیه و ارش و.......را از این مسله استثنا نموده است

پرسشگر :

با سلام خدمت تمامی وکلا.......جناب آقای نجفی خشنو با تشکر از شما . یعنی اینکه مثلا اگر کسی مورد جرمی واقع شودو در اثر آن جرم ضرری متوجه او شود .می تواند برای اثبات وقوع آن جرم از سوگند استفاده کند؟با تشکر از همه شما.

یک وکیل

سلام" پاسخ سوال دوم : خیر

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.سوگند از جمله ادله اثبات است بجز جرائم حدود وتعزیرات مانند لواط ومحاربهو.......یاالله

جواد  وطن خواه قولنجي

جناب آقای جواد وطن خواه قولنجي :

حدود مجازات جرایمی هستند که میزان آنها در شرع مشخص شده ولی تعزیرات در شرع مشخص نشده و حکومت میزان آن را مشخص میکند.