مشاوره حقوقی رایگان - نهر و ادعای حق تردد

با سلام.زمین پدری اینجانب بعد از تقسیم مابین برادران (همه باهم قهر هستیم)به سه قسمت تقسیم شده است.سمت شمال و بالا دست زمین سهم من همسایه(X) و سمت شرق و دست راست زمین من همسایه دیگر(Y) و سمت جنوب زمین من جاده عمومی و سمت غرب و دست چپ زمین من نهر عمومی(B) که از سمت شمال و سمت بالا به یک نهر عمومی اصلی (A)(اتصال T شکل با زاویه45 درجه) وصل میشودودر امتدادو همسایگی زمین من رو به سمت جنوب و پایین زمین من از جاده و از طریق پل بتنی که دارای گوشواره (حال نیمکت مانند که در دوطرف پل است)میباشد عبور میکند.طرف دیگر نهر عمومی(B) سمت چپ زمین من زمین شخص دیگری است.نهر اب زمین خود من(Z) متصل به نهر اب اصلی (A)است و موازی با نهر اب(B) سمت چپ زمین من میباشد و طول4 متری دارد(فاصله بین زمین من و نهر عمومی(A)و فقط من استفاده میکنم.همسایه(X)و شمالی و بالادست زمین من برای تردد به زمین خود از نهر زمین من (Z)و از فاصله 4متری استفاده و با پر کردن نهر من به روی نهر عمومی (B)سمت چپ من عبور میکند.یادآور میشوم نهرعمومی (B)سمت چپ زمین من اصلا جاده نیست و یک سر ان تقاطع با نهر عمومی (A) و یک سر دیگر با پل روی جاده در سمت جنوب زمین من میباشد(که گوشواره ان توسط همسایه (X) برای ترددشکسته است.بتازگی بعد از چندین بار درگیری برای نهر زمین من لوله بتنی گذاشته و عبور میکنند.چند روز پیش در جریان لوله کشی اب به مزارع بنده فلکه و باکس وشیر سیستم لوله کشی مربوط به زمین خودرا در بند و محل انشعاب نهر زمین خود(Z) از نهر عمومی(A)گذاشتم(ابتدای نهر 4 متری زمین من) که با مخالفت این همسایه (X)مواجه شدم و با کوتاه امدن بنده فلکه و باکس و شیر سیستم لوله کشی را در طول نهر زمین خود(Z) ادامه و در داخل زمین کار گذاشتم(انتهای نهر و فاصله 4متری و منتهی به داخل زمینم).ایا کار گذاشتن شیر و فلکه در داخل زمین خودم باعث صلب مالکیت بنده از نهر اب زمین زراعی خود و بند اب میشود؟ایا همسایه (X)میتواند ادعا کند که نهر زمین من (Z) راه عبور و مرور اوست و بنده صلب امتیاز شوم؟ایا میتوانم هر موقع که خواستم روی نهر خود ساخت و ساز کنم با اینکه مسیر عبورفعلی همسایه (X)گرفته خواهد شد؟همسایه (X)بسیار بی ادب و طمع کار و دروغگوست وهرکاری که فکر میکنید از او بر میاید..ممنون میشوم اساتید راهنمایی بفرمایند.

پاسخ ها :

محمد صفری

جناب آقای محمد صفری :

سلام و عرض ادب
موضوع نیازمند کارشناسی است . اگر حق عبور داشته باشد حق ایشان پابرجاست . ساخت و ساز نیازمند مجوز از جهاد است .

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
کاربر گرامی درخواست تامین دلیل با جلب نظر کارشناس مربوطه را ارائه نمایید