مشاوره حقوقی رایگان - ضمانت وام

سلام
بنده چند سال پیش ضمانت وام خرید خودرو برای فردی به مبلغ 20 میلیون تومان کردم و وام به این صورت بود که بعد از یکسال وام گیرنده باید 25 میلیون به بانک بطور یکجا پرداخت میکرد. لذا بانک از بنده هم گواهی کسر حقوق و هم یک برگ چک به مبلغ 25 میلیون گرفت. متاسفانه وام گیرنده وجه را پرداخت نکرد و بانک ابتدا کسر اقساط را اقدام و سپه چک بنده را برگشت زد.
حال سوالات بنده:
1)آیا در شرایطی که وام عملا قسطی نبوده و بازپرداخت آن یکجا بوده، اقدام بانک برای کسر از حقوق صحیح است؟
2) بانک از وام گیرنده هیچ مدرکی بابت خرید خودرو دریافت نکرده و وام را پرداخته است، آیا این اقدام دلیلی بر منتفی شدن ضمانت بنده نیست؟
3)آیا بنده نسبت به سود تاخیر در بازپرداخت وام به مبلغ بیش از 25 میلیون که چک داده ام مسئول هستم؟

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

سلام
باتوجه به اینکه شما ضامن اصل و سود پول هستید . با ید پرداخت نمایید و سپس از بانک تاییدیه پرداخت بگیرید و علیه شخصی که ضمانتش رو کردید دادخواست مطالبه بدهید