مشاوره حقوقی رایگان - مستحق للغیر

باسلام
اگه در معامله ملک مستحق للغیر باشه. ثمن معامله به قیمت روز پرداخت میشه یا وجه التزام قراردادو میشه گرفت؟ باتشکر

پاسخ ها :

مینا احمدی

مینا احمدی :

هر دو قابل دریافت هست بستگی به مبایعه نامه شما هست

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام
معامله ملک مستحق الغیر ، باطل است و باید ثمن معامله طبق قیمت روز و طبق نظر کارشناسی پرداخت بشود
البته باید دادخواست صحیح مطرح نمایید

عذرا نصرآبادی

سرکار خانم عذرا نصرآبادی :

ملک مستحق الغیر ، باطل است و باید ثمن معامله طبق قیمت روز و طبق نظر کارشناسی پرداخت بشود

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر وجه التزام قید کرده باشید وجه التزام در عیر این صورت وفق رای وحدت 821

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

بستگی به مفاد قرارداد فی مابین است

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

نوع نگارش در قرارداد مهم است بصورت کلی ثمن پرداختی مسترد می‌شود البته رای وحدت رویه نیز در این مورد موجود است باید بررسی شود

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

اگر وجه التزام پیش بینی نشده باشد غرامات و خسارات به قیمت روز مبیع پرداخت میشود اما اگر وجه التزام و خسارت در قرارداد تعیین شده باشد همان مبلغ توافق شده مورد حکم قرار میگیرد.

امين  اميني زارع

جناب آقای امين اميني زارع :

با سلام
مراتب فقط با نظر دادگاه قابل استیفا است

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

باید قرارداد شما بررسی شود ولی در حالت کلی بر اساس آرای وحدت رویه ثمن معامله به وسیله کارشناسی و طبق قیمت روز برگردانده سود

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
بله ثمن معامله به نرخ روز و طبق نظر کارشناس محاسبه و باید پرداخت گردد

محمد شریفی نیا

جناب آقای محمد شریفی نیا :

بله به قیمت روز و مطابق نظر کارشناس بایستی پرداخت بشه

محمد سلیمی افشارجقی

جناب آقای محمد سلیمی افشارجقی :

باسلام
در صورت قید وجه التزام،وجه التزام ملاک است/

روح الله مشتاق زاده

جناب آقای روح الله مشتاق زاده :

ثمن معامله که زمان انعقاد قرارداد تعیین شده باید توسط مالک تنفیذ شود درغیر اینصورت عقد باطل است

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی مطابق قانون و رای وحدت رویه صادره در صورت جهل خریدار غروشنده مکلف به پرداخت غرامت معادل قیمت روز ملک می باشد درخصوص وجه التزام نیاز به بررسی قرارداد است

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
به نظر معامله ایی که باطل است شروط ضمن آن هم باطل می شوند و طبق رای وحدت رویه عمل می شود یعنی ثمن به قیمت روز ملک

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
هر دو
لیکن بستگی به عنوان دادخواست نیز دارد

مجید حق شناس

جناب آقای مجید حق شناس :

سلام باید قرارداد بررسی شود ولی هر دو راه امکان پذیر است

غلامرضا قربانی

جناب آقای غلامرضا قربانی :

اگر در ضمن عقد بابت مستحق للغیر بودن ضمانت اجرایی شرط شده همان مبلغ ملاک است در غیر اینصورت به نرخ روز محاسبه میگردد

جواد قاسمی

جناب آقای جواد قاسمی :

سلام طبق رای وحدت رویه در برخی موارد تورم موضوع معامله را محاسبه می کنند مثلا اگر چنانچه زمین موضوع معامله بوده و مستحق للغیر درامده کارشناس محاسبه می کند که اگر همان زمین مورد معامله مستحق للغیر نبود نسبت به زمان انعقاد معامله چه میزان افزایش قیمت یافته است

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

با سلام اگر در قرارداد وجه التزام تعیین شده باشد صرفاً همان تعلق می گیرد در غیر اینصورت می بایست مطابق نظر کارشناس به نرخ روز پرداخت شود

ننا فرد

سرکار خانم ننا فرد :

هردو با توجه به قرارداد قابل مطالبه می باشد