مشاوره حقوقی رایگان - چک قرضی

سلام. یک برگ چک به یکی از آشنایان قرض دادم و رسیدی از ایشان گرفتم که شرح آن این بود " اینجانب یک چک از آقای ... به مبلغ 10 میلیون تومان و تاریخ 96/11/30 و شماره چک .... قرض گرفته ام و متعهد می شوم حداکثر تا تاریخ 96/11/30 کل 10 میلیون تومان را به حساب ایشان جهت وصول چک واریز کنم. و آقای ... تعهدی نسبت به این چک و پاس کردن آن را ندارد". در صورت واریز نکردن پول می توانم چک را مسدود کنم؟ آیا این چک برای من تعهدی دارد؟

پاسخ ها :

یک وکیل

سلام" در فرض سوال ، خیر . چونکه چک امانی نبوده و به عنوان قرض الحسنه در وجه دارنده صادر شده است و لذا چنانچه در سررسید وصول نگردد و برگشت بخورد و طرح شکایت شود به اتهام صادر کننده چک بلامحل تحت تعقیب کیفری قرار خواهید گرفت مگر چک فاقد وصف کیفری باشد که در اینصورت در صورت اقامه دعوی حقوقی توسط دارنده به پرداخت وجه چک محکوم خواهید شد . شما بعنوان قرض دهنده صرفا حق تقاضای استرداد قرض الحسنه خود را از قرض گیرنده به موجب طرح دعوی حقوقی مجزا و جداگانه خواهید داشت .

یک وکیل

با سلام
در صورت نیاز به مشاوره کامل و دریافت اوراق و لایحه در صورت تمایل با بنده تماس بگیرید

سیدفرشید  غفاری

جناب آقای سیدفرشید غفاری:

سلام علیکم.خیر.بلی.شما پس از پرداخت می توانید بر علیه گیرنده چک طرح دعوای مطالبه وجه نمایید.یاالله