مشاوره حقوقی رایگان - وکالت نامه تام الاختیار و بلاعزل

بنده پسر هستم و 26 سال تمام دارم و در آستانه 27 سالگی هستم. مجرد و در خانه پدری در کنار خانواده خوش و خرم زندگی میکنم. تخصص هایی را در سالهای تحصیل فرا گرفتم و 9 سال است که در تلاش برای نتیجه دادن کسب و کار شخصیم هستم که دو سالی هست خدا رو شکر رو به رشد بوده و خطاهای گذشته ام را درس گرفته ام و موجب اشتغال برای 4-5 نفری هم شده ام که از این طریق روزی بدست می آورند و همه اینها به لطف خدا و امام زمان (عج) است. تخصصم با پدرم متفاوت است و باهم کار نمیکنیم اما ارتباط نسبتا خوبی باهم داریم.

اخیرا ملکی میخواهم بخرم و در حال تحقیقات برای رفتن به جلسات خواستگاری هستم. ملک آماده سند خوردن به نام من است اما به دلیل یک ترسی که دارم هنوز اقدام نکردم.

بنده تازه 18 ساله شده بودم که پدرم روزی با خوش رویی و اخلاق بسیار خوب از من خواست که برویم باهم محضر و یک وکالت به او بدهم. آن موقع شم اقتصادی قوی و عقل کاملی نداشتم. جثه و چهره ام از سنم بسیار کمتر نشان میداد و میدهد. پدرم به من گفت یه وقت کار اداری یا بانکی و غیره باشه من یه وکالت ازت داشته باشم که بتوانم انجامش دهم. من هم بدون چک و چونه رفتم و امضا کردم و پدرم بهم خاطر نشان کرد که این وکالت تام برای همه کارهاست بجز ازدواج !

پدرم آدم ساده ایست اما زمان هایی که عصبانی میشود معمولا تهدید به گرفتن همه چیز از من میکند و دست به کارهایی میزند که خودش بعدا پشیمان میشود.. غرور هم بیش از اندازه دارد اما بجز زمان هایی که عصبانی است بسیار مهربان نیز است. پدرم کاسب است.

حالا که میخواهم خانه به نام خودم کنم و ازدواج کنم و مسئولیت چند نفر بر دوشم است. از اینکه امضایم دو تا است خیلی میترسم. هر کاری ممکن است اتفاق بیوفتد.. از طرفی این وکالت نامه نوع بلاعزل است و من نمیتوانم آن را باطل کنم.

لطفا راهنمایی بفرمایید. میخواهم بدون اینکه بی احترامی رخ دهد وکالت را باطل کنم ولی میدانم اگر به پدرم بگویم عصبانی شده و در خانه اش راهم ندهد..
سوال دوم در مورد همین موضوع است. به تازگی متوجه شدم پدربزرگم مغازه ای که پدرم در آن کار میکرده را کامل به پدرم نفروخته بوده.. پدرم مبلغ سه دانگ را پرداخت کرده و پدربزرگم سه دانگ دیگر را به نام من زده است . آن زمان من 7 یا 8 سالم بوده است و در 9 سالگی پدربزرگم به رحمت خدا رفتند. این موضوع را میدانستم که نصف مغازه به نام من است اما نمیدانستم که پدربزرگم به من بخشیده است.
احتمالا دلیل اصلی گرفتن وکالت تام در 18 سالگی بخاطر این سه دانگ بوده است.
دست بر قضا 7 سال پیش شهرداری به دلیل عقب نشینی مغازه ما را خراب کرد و پدرم امضا کرده بود که حواسش به سهم من نبود و چون من 18 سالم بوده از بنده امضا نگرفته بودند.. به همین دلیل از طرف بنده شکایت برد به شهرداری و قاضی رای را به شهرداری داد چرا که پدرم از من وکالت داشت.. یعنی مغازه پرید و هیچ پولی دست ما را نگرفت..

دو سالی است که پدرم بدون شکایت مدام به شهرداری میرود و تقاضای پول بابت ملکش میکند و او را سر کار میگذارند. اما اگر خودم پیگیر بشم بنظرم بتوانم با چیز ارزشمندی که در تخصصم است تهاتر انجام دهم و ملک را زنده کنیم. اما اصلا پدرم خودش را مالک میداند و هیچ چیز از روند اجرایی و کارهایی که برای مغازه در شهرداری انجام داده به من نمیگوید. درواقع با امضای بنده هر کاری دوست دارد انجام میدهد..
برای این مغازه چه کار کنم که پدرم از من ناراحت نشود و سهمم را بتوانم بگیرم که به کسب و کارم کمک کند؟ آخر پدرم اگر به پول تبدیلش کند هم ارزش ملک از بین میرود و هم میخواهد خرج ها و بدهی های قبلی خودش را پرداخت کند.
لطفا راهکاری کاربردی در اختیارم بگذارید.

خدا خیرتان بدهد.

پاسخ ها :

علي جابري مطلق دوركي

علي جابري مطلق دوركي :

باسلام
میتوانید قبل از اینکه پدرت اونرا بفروشه خودت که اصیل هستی اونو بفروشی تا پدرت دیگه نتونه کاری کنه .