مشاوره حقوقی رایگان - رفع توقیف اموال بابت مهریه

اگر زوجه سهم الارث همسرش که خانه بوده را توسط اداره ثبت از بابت مهریه اش توقیف نماید ولی چون با هم آشتی کرده و زندگی می کنند چنانچه زوج به همراه سایر وراث مبایعه نامه فروش خانه را در بنگاه تنظیم نمایند و در املاک در برگه صورتمجلس دیگری زوجه نیز امضا نماید که با معرفی امین اگرمبلغ....ریال به ایشان از بابت مهریه اش داده شود و بعد از واریز این مبلغ به حساب امین سهم الارث همسرش را رفع توقیف نماید آیا راهی وجود دارد که بدون پرداخت نیم عشر دولتی زوجه سهم الارث همسرش از خانه را در اداره ثبت رفع توقیف نماید؟ و آیا زوج و زوجه با توافق هم و تنظیم اقرار نامه در دفترخانه اسناد رسمی مبنی بر اینکه زوج مبلغ... ریال که از بابت فروش سهم الارثش از خانه را از زوجه دریافت نموده و در عوض زوجه هم تعداد ... سکه را از بابت مهریه از همسرش وصول نمود می توان با تنظیم چنین اقرار نامه ای بدون پرداخت نیم عشر دولتی به اداره ثبت مراجعه کرده و سهم الارث زوج از خانه را رفع توقیف نمود یا خیر و آیا این اقرارنامه غیر مالی است یا خیر؟

پاسخ ها :

الهه محمدی

سرکار خانم الهه محمدی :

باسلام واحترام
کاربر گرامی مطابق رای 5651شورای عالی ثبت مبنی بر عدم تعلق هزینه اجرا شامل کلیه اسنادی که در خصوص آنها اجرائیه صادر شده ولیکن وصول مطالبات از طریق ثبت انجام نپذیرفته باشد. درصورت پرداخت بنحو مزبور نیم عشر دولتی تعلق نمیگیرد

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام در خصوص مهریه سختگیری نمیشود پیگیری و رفع توقیف کنید

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

نیم عشر دولتی زمانی تعلق می گیرد که عملیات اجرایی در ثبت انجام و خاتمه یافته باشد صرف توقیف اموال موجب تعلق نیم عشر دولتی نمی شود...

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
در صورت انصراف زوجه از ادامه عملیات اجرایی ثبت از نیم عشر دولتی معاف می شود

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود مطالب ارسالی شما را مطالعه کردم موضوع نیازمند بررسی بیشتر است و گفتگوی طرفینی را می‌طلبد