مشاوره حقوقی رایگان - مطالبه ضامن از وام گیرنده ( ضمانت بانکی کسر از حقوق )

سلام وخسته نباشی.
این سوال شاید سوال خیلی از هم میهنام باشه ممنون میشم جواب بدید.

سال92 ضامن تسهیلات 5میلیونی برای یکی از اقوام که برای پول پیش خونه اش در تهران نیاز داشت ؛ شدم و من هم بعنوان یه کارگر شرکت دولتی نامه کسر از حقوق محل کارم رو به بانک جهت ضمانت ارائه دادم.
بعد از پرداخت شش قسط ؛ وام گیرنده دیگر هیچ پرداختی به بانک نداشته و بانک نیز پس از نامه نگاریهایی با محل کارم اقدام به کسر از حقوق من کرده بود ؛ ولی خودم بدلیل تعهد به بانک و حفظ آبرو در محل کار مجبور شدم ماشینمو بفروشم و کل مبلغ تسویه وام را بصورت یکجا و نقدی درسال95 به بانک بپردازم.

از اونموقع هم به وام گیرنده مهلت دادم که بصورت قسطی پولمو بده که هنوز هیچ پرداختی نداشته.

☆حال خواستم ببینم درصورت شکایت از وام گیرنده میتونم به پولم برسم یا نه بدلیل اینکه ضمانت کردم دیگه حقی بمن تعلق نمیگیره.؟

☆باتوجه به اینکه چندسالی گذشته آیا میتونم درخواست دیرکرد یا سود مبلغ را هم بکنم ؟

اگه میتونم شکایت کنم؛ نحوه شکایت و اقدام به چه صورت انجام بدم...

ممنون میشم جوابی بدید.

پاسخ ها :

پيمان  محسنيان كوچكسرايي

پيمان محسنيان كوچكسرايي :

بدوا از بانک مربوطه گواهی مبنی بر اینکه وام رو تسویه کردید اخذ کنید سپس با استناد به این گواهی دادخواست مطالبه وجه به انضمام تاخیر تادیه بدهید حکم صادر خواهدشد