مشاوره حقوقی رایگان - لایحه مناسب برای نفقه جاریه و تمکین

عرض سلام و خسته نباشید.
مشکلم: چندین سال است که با شوهرم اختلاف داشته و بعد گذشت 20 سال از زندگی مشترک تقریبا هشت ماه پیش به دلیل ادامه دار شدن مشکلات اخلاقی شدیدشون در منزل و نداشتن عقل معاش و نیز ادامه دار شدن روابط نامشروعشون علی رغم تعهدات اخلاقی که حتی از طرف محل کارشون از ایشون گرفته شد، اجباراً اول مهریه را از طریق اداره ثبت اجرایی کردم و تقریبا یکماهی هست که به دلیل عدم پرداخت مناسب مخارج زندگی در شأن یک کارمند و قطع کردن خرجی ماهیانه خودم دادخواست نفقه جاریه خود و فرزندانم را هم دادم، سه روز بعد دادخواست من شوهرم هم علیه بنده دادخواست الزام به تمکین داد، جلسات رسیدگی هردو پرونده هم با اختلافِ تقریبا بیست روز در شورای حل اختلاف برگزار و کارش با ارجاع به شعبه دوم حقوقی دادگاه شهرستان ثبت نهایی شد.
جهت پرونده نفقه خودم مستنداتی را ضمیمه پرونده کردم (از جمله لوح فشرده ای حاوی فیلم از وضعیت ظاهری مسکن و نیز صدای ضبط شده شوهر مبنی بر مقاومت برای خرج نکردن و...) قصد گرفتن کارشناس هم داشتم که ابتدا پرونده را سیستمی از شورا به دادگاه فرستادند پیش قاضی دادگاه تا رویت کند و اگر رای داد کارشناس گرفته شود، که در پاسخ هم قاضی رای داد که نیاز به کارشناس ندارد!
سوالاتی که الان داشتم این موارد است:
1_ آیا مستندات بنده در پرونده ای که قاضی رای به کارشناسی اش نداده در جلسه ی رسیدگی دادگاه رؤیت می شود یا باید قبل از شروع جلسه مجدد درخواست بدهم؟شفاهی یا کتبی؟

2_ شنیدم لایحه دفاعیه هم می شود ارائه کرد، اما چون وکیل ندارم و هزینه لایحه نویسی هم برامون بالاست (یکجا پرسیدم گفتند 300ت)، آیا می توانم خودم یک درخواست کتبی نوشته و خواسته هام را ارائه کنم؟و از نظر قاضی پذیرفته می شود؟

3_ در مورد پرونده الزام به تمکین، الان هم در منزلشون زندگی می کنم و هم در تمکین خاص و عام شوهرم هستم،(هشت ماه پیش یک ماهی قهر کرده بودم که بعد درخواست مهریه با وساطت ریش سفیدان و گرفتن تعهد به زندگی برگشتم) آیا برای آن مورد هم نیازی هست کتبی لایحه ای ارائه بدهم یا خیر؟

4_ با توجه به اینکه الان مهریه هم می گیرم (20 سکه از 114 سکه و بصورت کسر از حقوق ماهی 600ت که تقریبا با تأخیر دوماهه تابحال فقط سه ماهه اول به دستم رسیده) و همچنین خوراکمان را فقط تا حالا خوب تهیه کرده و نیز خرج تحصیل بچه ها هم تا حالا خوب بوده، اما مابقی در شأن نبوده: بالاخص تأمین البسه، درمان بموقع و مرتب فرزندانم (هردو تیروئيد دارند) طبق نظر پزشک،عدم صله ارحام با نزدیکان، عدم خرید یا تعویض اثاثیه فرسوده مسکن و قطع ماهیانه خودم به بهانه مطالبه مهریه ام وهمچنین با وجود سکونت فعلی در خانه سازمانی و ندادن اجاره بها و داشتن یک ماشین مدل89 و یک خانه نقلی که الان دست مستأجر هست و دریافت حقوق ماهیانه 2 م و 600ت، میزان نفقه جاریه امون چقدر محاسبه خواهد شد؟
5_الان بعد ثبت دادخواست نفقه جاریه خود و فرزندانم شوهرم بیشتر دارد خرج می کند و کلیه ی فاکتورهای خریدشان را هم نگه داشته، حتی بعد گذشت هفت ماه تأخیر بچه هاشون به دکتر بردند و وعده خرید لباس هم داده اند، آیا اگر تا زمان رسیدگی جلسه اول دادگاه برود و لایحه ای ارائه بدهد، تأثیری در رای قاضی خواهد داشت؟ چطور ثابت کنم که قصد ایشان تظاهر به پرداخت نفقه هست؟

شرمنده که کمی طولانی شد ولی ممنون میشیم راهنمایی ام بفرمایید. اجرکم عندا..

پاسخ ها :

جهانبخش باقری مطلق

جناب آقای جهانبخش باقری مطلق :

سلام؛ شما که در منزل شوهرتان زندگی می کنید نفقه به شما تعلق نخواهد گرفت.احتمالا دادخواست نفقه شما رد خواهد شد.