مشاوره حقوقی رایگان - خرید ملک .... ایا فروشنده حق فسخ قرارداد را دارد؟

با سلا خدمت وکلای زحمت کش و شریف .
بنده اپارتمانی خریداری کردم به قیمت یک میلیارد و صد هزار تومن . بنده 800 میلیون را نقدا تقدیم فروشنده نموده ام و داخل مبایعه نامه نوشته شده و امضا کرد . مابقی ثمن 300 میلیون تومن هست که در تاریخ مقرر در دفترخانه باید پرداخت نمایم .
سوال من این است ؟ اگر در روز مقرر در دفتر خانه نتوانم 300 میلیون را پرداخت کنم (با تاخیر, چندروز بعد میتوانم پرداخت کنم, حدودا دو هفته )
در همان روز ایشان میتواند معامله را فسخ نمایید ؟ یعنی اگر گواهی عدم حضور از دفتر خانه بگیرد میتواند فسخ قرار داد کند یا خیر ؟
لازم به ذکر هست که داخل مبایعه نامه بصورت چاپی نوشته شد کلیه خیارات از جمله خیار غبن فاحش و افحش ولو به علا درجه بجز خیار تدلیس با اقرار طرفین اسقاط گردید.

در داخل مبایعه نامه برای هر روز تاخیر به تعهد دویست هزار تومن نوشته شده.
سوال دوم
ایا با گواهی عدم حضور میتواند فسخ قرارداد کند یا فقط میتواند خسارت روزانه را دریافت کند؟ ممنون میشوم به صورت کامل و ساده توضیح دهید؟

پاسخ ها :

زهراسالاری پور

سرکار خانم زهراسالاری پور :

سلام ودرود،چنانچه حق فسخ درقرارداد درج نشده باشد باگواهی عدم حضور،صرفا خسارت تاخیر والزام به انجام تعهد ممکن است.