مشاوره حقوقی رایگان - اشتباه دانگ مبایعه نامه

با سلام.در مبایعه نامه دستی اولی که مشاور املاک به من داد اشتباها یک دانگ از یک قطعه زمین نوشته شده اما در مبایعه نامه الکترونیکی که مشاور املاک بعدا به من داده شد و کد رهگیری هم دارد ودر سامانه ثبت شده است شش دانگ 100سهم از یک قطعه زمین درست نوشته شده ایا اشتباه اولی خللی در معامله به وجود می اورد؟ ضمنا اگر تمامی برگهای مبایعه نامه الکترونیکی امضا شده باشد و اثر انگشت نباشد مشکلی به وجود می اورد یا نه؟

پاسخ ها :

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

مشکلی نیست اگر دو طرف در این قضیه اختلافی نداشته باشند

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

نخست اینکه امضا کفایت میکند ضرورتی ندارد اثر انگشت زده شود مگر در شرایطی که طرف امضا نداشته باشد و اثر انگشتش امضایش باشد. ثانیا همیشه آخرین اراده ملاک است یعنی اگه شما امروز قراردادی راجع به ملکی بنویسید فردا قرارداد دیگری راجع به آن ملک بنویسید آنکه فردا نوشتید ملاک است چون وقتی دومی را مینویسید از اولی خبر دارید مگر اینکه توافقتان این باشد که اولی ملاک باشد اما اگر هیچی نگویید اونی که بعدا نوشتین امضا کردین ملاک است.ثالثا قیمت ملک مشخص است برحسب زمان و مکان و عرف محل معلومه که قیمت یک دانگ با قیمت ششدانگ تفاوت فاحشی دارد و هر کسی میتونه تشخیص بده که این مبلغ برای یک دانگ این ملک زیاد است و بهای تمام ملک همین مقدار بودده است.ضمن اینکه معامله یک دانگ متعارف نیست.پس در مجموع میتوان گفت نگران نباشید مواردی که عنوان نمودید نمیتوانند در معامله شما خللی ایجاد کنند. اگر احیانا طرف معامله شما خواست از این مورد استفاده کند از وکیل کمک بگیرید ولی احتمالش خیلی کم است و بسیار بعیده نتیجه ای عایدش بشود.مطلب آخر هم اینکه علاوه بر شما بنگاه و شهود هم ذیل مبایعه نامه را امضا میکنند.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام آنچه که در سند مالکیت فروشنده نوشته صحیح است