مشاوره حقوقی رایگان - در صورت عدم فک پلاک توسط خریدار در مهلت مقرر در وکالتنامه چه کار باید انجام دهیم؟

سه سال پیش خوردرویی را بصورت وکالتی و بدون تنظیم قولنامه به شخصی واگذار کردیم و مبلغ معامله هم بعدها با پرداخت قسمتی از ثمن ماشین دیگر تسویه شد. اما کسی که وکالت فروش داشت در مهلت مقرر اقدام به تعویض پلاک نکرد و سند هنوز به اسم ماست. اتومبیل در تمام این مدت با پلاک ما تردد داشته و چندین دست بین خریداران چرخیده و گویا در این خرید و فروشها مشکل مالی نیز پیدا کرده ، اما بر اساس استعلام اولیه فعلا شکایتی بر آن صورت نگرفته است.
چند روز پیش خریدار آخر از طریق دفترخانه با ما تماس گرفته و بصورت فوری و با تهدید و ارعاب اصرار به تمدید سریع وکالتنامه دارد! در وهله اول ما سریعا اقدام به توقیف پلاک کردیم.
میخواهم بدانم در اینگونه موارد قانون چه راه حل و تکلیف و وظیفه حقوقی و قضایی را پیش روی خریدار قرار داده است؟
1- آیا تمدید وکالتنامه و انتقال سند بدون حضور و اطلاع کسی که به او وکالت فروش داده ایم، وجهه قانونی دارد؟ در اینصورت وکیل بعدا نمیتواند ادعای جعل زمان یا فروش مال غیر را کند؟ تنظیم اقرارنامه و گرفتن تعهد محضری از خریدار آخر یا وکیل اول - در صورت وقوع هرگونه مشکل حقوقی و جزایی و کیفری - نزد محاکم قانونی وجاهت قانونی لازم برای تبرئه فروشنده را دارد؟ در این تعهد و اقرار چه مواردی باید ذکر شود؟
2- آیا تمدید وکالتنامه از سوی فروشنده بعد از سه سال بدون مراجعه به مراجع قضایی و اذن قاضی، اعلام رضایت و چشم پوشی و توافق و صحه و تاییدی نیست بر تمام انچه ممکن است در این مدت اتفاق افتاده باشد و در صورت وقوع جرم و محرز شدن اتهام، در بدبینانه ترین حالت به نوعی نمیتواند ادعای تبانی و همدستی و مشارکت در وقوع جرم را متبادر سازد ؟! آیا در این حالت شخص وکیل از پیامدها و مسئولیتهای قضایی احتمالی مصون و در امان میماند و تمام مسئولیتها و خسارتها و زیانهای احتمالی را متوجه فروشنده و خریداران بعدی میشود؟!
3- در فروش وکالتی - در حالی که هنوز سند به اسم فروشنده است - دادخواست الزام به فک پلاک و قطعی کردن سند از سوی فروشنده میتواند ارائه شود؟ یا این حق فقط متعلق به خریدار است و دعوی ان از سوی فروشنده از طرف مرجع قضایی رد میشود؟
بصورت قانونی و با استعلام رسمی چگونه میتوانیم مطمئن شویم در این مدت از پلاک ما سوء استفاده نشده و ماشین و پلاک مشکل حقوقی و قضایی و جزایی و کیفری ندارد ؟ صرفا استعلام راهنمایی رانندگی که موقع تعویض پلاک یا پرداخت خلافی انجام میشود برای مشخص شدن وضعیت ماشین کفایت میکند؟ یا در اینگونه مواقع حتما باید شکایت و دعوی قضایی از سوی فروشنده در دادگاه مطرح شود و انتقال سند و فک پلاک - در صورت نداشتن مشکل - با اذن و تایید مراجع قضایی صورت گیرد؟
4- دفترخانه از دادن کپی وکالتنامه و شناسه سند به ما ، بدلیل ذی نفع بودن خریدار امتناع میکند. چگونه میتوانیم جهت استعلام خلافی و بیمه و عوارض و مالیات و امتیاز منفی پلاک و مطمئن شدن از اصالت وکالتنامه و سند و سایر مدارک ماشین جهت تنظیم دادخواست ، او را به این کار مجاب کنیم؟
5- درصورت تنظیم اظهارنامه یا دادخواست، چه هزینه هایی را و با چه عنوانی میتوانیم درخواست نماییم؟ بر اساس تهدید خریدار اخر چنانچه تا توقیف پلاک خسارتی متوجه ماشین شود مسئولتش با کیست؟ و ما در این مورد چه کاری میتوانیم انجام دهیم؟

پاسخ ها :

یک وکیل

باید وکیل بگیرید