مشاوره حقوقی رایگان - زمان اجرایی رای دیوان عدالت اداری

سلام
آیا رای دیوان عدالت اداری اززمان صدور لازم الاجرا است ؟ مثلا اگر براثررای دیوان عدالت درسال 1401بخشنامه سال 1383تامین اجتماعی ابطال شده است ، آیا کسانی که قبل ازصدور رای متضرر شده اند هم مشمول واقع می شوندویااینکه به قاعده قانون عطف بما سبق نمی شود اززمان صدور رای به بعد رویه اصلاح می گردد؟
باتشکر از راهنمایی که می فرمایید.

پاسخ ها :

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

عطف به ماسبق می‌شود زیرا قانون جدید نیست بلکه یک رای جدید است که از دیوان صادر شده است علاوه بر آن چون به حقوق مکتسبه افراد خللی نمی رساند و آزادی ها را مشروط نمی کند دلیلی برای عطف به ماسبق نشدنش وجود ندارد عطف به ماسبق نشدن مخصوص قوانین کیفری است در جایی که آزادی افراد محدود می گردد

يحيي  چقازردي

جناب آقای يحيي چقازردي :

قانون عطف بماسبق دوست عزیز با این موضوعی که شما فرمودید دو مقوله ی متفاوت هستش.در اینخصوص چون توضیحی بسیار مفصل داره و ضیق وقت و مکان جاریست امتناع میکنم اما اون افراد هم شامل این رای خواهند شد.

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اونایی که از بخشنامه متضرر شده اند باید دادخواست الزام ...بدهند

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

سلام وقت بخیر سوال شما تخصصی است و نیازمند یک مشاوره حضوری تخصصی است