مشاوره حقوقی رایگان - درخواست بازنشستگی

باسلام همسرم 20 سال تمام شده وسن ان 49 سال و8 ماه است طبق مشمول قانون کار میتوانم باحداقل حقوق بازنشسته شود؟
سوال ایا قبل از سال بازنشسته بشوم یا توی خرداد 1402 بازنشسته شوم افزایش حقوق 1402 شامل حالش میشود؟یااینکه اول اسفند1401 درخواست بازنشستگی دهد شامل افزایش 1402 میشود؟ ویااینکه عیدی سال 1401 شامل ان میشود؟
لطفا جواب دهید ممنون میشم. با تشکر از زحمات

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
آقایان با بیست سابقه سختی کار می توانند درخواست بازنشستگی بدهند.
می توانید حضورا از طریق تامین اجتماعی پیگیری کنید.
یا با شماره 1420 تماس بگیرید و موضوع را پیگیری کنید.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با درود *

*شرایط بازنشستگی برای آقایان به صورت زیر است:*

اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 50 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.

اگر حداقل 60 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، میتوانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.

*شرایط بازنشستگی برای زنان به صورت زیر است:*
?اگر 35 سال سابقه بیمه داشته باشید، بدون محدودیت سنی می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر 42 سال سن و حداقل 20 سال سابقه کار دارید که بیمه آن پرداخت شده است، به شرط آنکه در جایی استخدام باشید و بیمه شما پرداخت شود، میتوانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 45 سال سن و حداقل 30 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.
?اگر حداقل 55 سال سن و حداقل 10 سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید بازنشسته شوید.اگر حداقل 55 سال سن و حداقل یک سال سابقه بیمه داشته باشید، می‌توانید با خرید الباقی سابقه مورد نیاز خود تا 10 سال از سازمان تامین اجتماعی، سابقه بیمه خود را به 10 سال رسانده و بازنشسته شوید.
?شایان ذکر است بانوانی که دارای سابقه مشاغل سخت هستند، به ازای هر سال سابقه، 1.5 سال سابقه محاسبه می‌شود. همچنین شرایط خاص بازنشستگی برای افرادی که جانباز و یا معلول میباشند نیز وجود دارد

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام بازنشستگی فعلا شامل شما نمیشود

مردان با 60 سال سن یا با 30 سال پرداخت حق بیمه میتوانند درخواست بازنشستگی نمایند

زنان با 55 سال سن یا با پرداخت 30 سال حق بیمه میتوانند درخواست بازنشستگی نمایند

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

از سازمان بازنشستگی اداره متبوع پیگیری کنید

وحید قاسمی

جناب آقای وحید قاسمی:

خیر نمی تواند با حداقل باز نشسته شود

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

هرچقدر زمان بازنشستگی به آخر سال نزدیک‌تر باشد بهتر است، به این دلیل؛که اینکه چنانچه حکم بازنشستگی به بعد از سال منتقل شود افزایش‌های حقوقی بازنشستگان به شخص مزبور تعلق نمی‌گیرد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

میبایست یا زودتر به سن 60 سالگی برسند و یا سابقه 30 سال تمام کار داشته باشند

ام سلمه شمس ناطری

سرکار خانم ام سلمه شمس ناطری :

با سلام
با توجه به آقا و خانم بودن جواب سوال متفاوت میباشد
(اگر جز مشاغل سخت می باشید با حداقل 20 سال سابقه کار متوالی مشمول قانون میشود
مستخدمين زن با حداقل 20 سال سابقه خدمت با درخواست مستخدم و موافقت دستگاه ذيربط)
همچنین خانواده محترم شهدا نیز قوانین خاص بازنشستگی دارند
بهتر است از سازمان خود پیگیری نمایید
در خصوص بازنشستگی در آخر سال یا سال بعد بستگی به شما دارد ولی اگر در سال بعد بازنشسته شوید مشمول افزایش حقوق میشوید و همچنین در این چند ماه باقی مانده حقوق شما نسبت به بازنشستگی بیشتر می باشد.

زهرا صارمی

سرکار خانم زهرا صارمی:

سلام
خانم ها با 20 سال سابقه و 42 سال سن می توانند بازنشست شوند

حسین حاجی زاده

جناب آقای حسین حاجی زاده :

در صورتی که مشاغل سخت باشد با 20 سال سابقه بیمه قابل بازنشستگی می باشد می‌توانید با 1420 نیز تماس بگیرید