مشاوره حقوقی رایگان - سرقفلی

سلام. پدرمرحوم بنده قبل از انقلاب سرقفلی یک باب مغازه را خریداری نمود. مدتی بعد شخص ثالثی ملکیت مغازه ما و مغازه مجاور و منزل مسکونی پشت مغازه هارو خریداری کرد. (همگی یک ملک محسوب میشوند.) ولی از آنجا که از لحاظ اخلاقی شخص ثالث با پدرم مشکل داشت نسبت به تنظیم قرارداد و اجاره نامه سالیانه بابت سرقفلی اقدام ننمود. بعد از فوت پدرم نیز وضع به همین منوال ادامه دارد و ما بدون تنظیم اجاره نامه در مغازه مشغول فعالیت کسبی هستیم و دوبار نوع فعالیت کسبی خود را تغییر داده ایم. از آنجا که طبق قانون تغییر شغل باید با رضایت صاحب ملک باشد و ما حتی اجاره نامه هم نداریم که در آن نوع فعالیت کسبی درج شده باشد. آیا صاحب ملک میتواند حکم تخلیه ما را از ادگاه بگیرد؟ (لازم به ذکر است که چندسال قبل از فوت پدرم بدلیل اختلاف بر سر مبلغ کرایه؛ پس ازمراجعه به دادگاه و افتتاح حساب بانکی بنام صاحب ملک، هرساله مبلغی را بعنوان کرایه سالیانه به حساب میریزم)

پاسخ ها :

مجيد پشنگ پور

جناب آقای مجيد پشنگ پور:

سلام و عرض ادب
در حال حاضر طبق فرمایشات شما عقد اجاره با توجه واریز کرایه به صاحب ملک ثابت است
و مستاجر وی محسوب میشود
حتما اجاره بها را بموقع پرداخت کنید تا حق تخلیه نداشته باشد و همچنین صنف شما باید مشابه صنف اولیه باشد ولی موجر باید تغییر شغل را اثبات کند
ولی در صورت شکایت حتما به وکلا مراجعه کنید
چون خیلی بحث مهم و تخصصی است