مشاوره حقوقی رایگان - ابطال قولنامه صوری

20 سال پیش بعد از فوت پدر خانواده مادر خانواده دختران خود را مجبور میکند که سهم ارث پدری خود را به برادرنشان واگذار کنند دختران هم به اجبار و اصرار سخنان مادر و نه با قصد نیت و فروش بخشش ونه با رضایت اقدام به امضای مبایعه نامه صوری کردندکه به ظاهر قانونی که با دروغ نوشتند و بادرج ثمنی به عنوان قیمت مال که پرداخت و دریافت شد از طرف خریدار و فروشنده و با تاکید دریافت و رضایت فروشندگان و هیچ گونه اعتراضی بعدا ، توجه!؟ امادراصل هیچ ثمنی رد و بدل و یا پرداخت و دریافت نشد آن هم بدون شاهد که دونفر بعدا به عنوان شاهد توسط معرفی خریدارن امضا کردند حال بعداز گذشت 20 سال مادره خانواده فوت کردند دختران خانواده خواهان حق ارث پدری خود هستند ولی برادران امتناع میکنند با مدرک واگذری قولنامه صوری که در دست دارند به همین علت دختران خواهان ابطال قولنامه به علت صوری بودن قولنامه و فرار نپرداختن دین از سهم و ارث پدری توسط برادران خود هستند حال ایا قانون این حق را باتوجه به نپرداختن ثمنی در معامله ونبود شاهد ودر زمان معامله نداشتن نیت وقصدفروش ونه با رضایت درخواست ابطال قولنامه صوری را دهند .

پاسخ ها :

محمد مالمیر

محمد مالمیر :

با سلام
عدم پرداخت ثمن معامله از شرایط ابطال معامله نمی باشد و اگر صرف عدم پرداخت ثمن بوده و قصد انشا در معامله وجود داشته است قرارداد صحیح است و به تبع آن اگر سند هم اخذ گردیده صحیح می باشد ولی اگر طرفین قصد انشا معامله را نداشته آمد و معامله بدون قصد انشا و صوری باشد قابل ابطال می باشد فقط دقت فرمایید که رای دادگاه در مورد ابطال قرارداد رای اعلامی است و نه تاسیسی فلذا باید اعلام ابطال قرارداد در دادخواست ذکر گردد ضمنا اگر سندی هم اخذ شده است ابتدا باید منشأ سند باطل و بعد سند باطل گردد و در سند هایی که از طریق ماده 147 قانون ثبت اخذ گردیده آمد می بایست ابطال رای هیئت ثبتی هم در دادخواست ذکر و در زمره خواسته ها قرار گیرد. موفق باشید.

امین جلیلوند

جناب آقای امین جلیلوند :

اسناد و مدارک شما بررسی دقیق و سنجیده لازم دارد

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده مدارک و مستندات نیاز به بررسی است

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

اگر همه خواهران باهم برعلیه همه برادران دادخواست ابطال مبایعه نامه صوری بدهند شاید دادگاه متوجه بشود که ثمنی پرداخت نشده البته مادرشان که اسلحه روی گردنشان نگذاشته بود که سهمتان را به برادرانتان واگذار کنید حتی اگر چنین باشد فردای آنروز باید شکایت می کردند که با زور اسلحه امضا کردیم!!