مشاوره حقوقی رایگان - تخریب ساختمان به دلیل گودبرداری غیر مجاز

با سلام و عرض ادب در ضلع غربی ملک ما گودبرداری غیر مجاز با ارتفاع 4.5 متر انجام گردیده است ، با توجه به اینکه سازنده تجربه گودبرداری نداشت و بدون رعایت سپر خاکی از دیوار همسایه و بدون اجرای سازه نگهبان باعث نشست ضلع غربی ملک ما گردید ، هم زمان به دستور آتش نشانی بدلیل ترک های دیوار ها و سقف و کف خانه تخلیه گردید، به شهرداری مراجه نمودم جهت توقف کار ولی رئیس شهر سازی شهرداری به من گفتند بدلیل خطر برای همسایه مجاور دیگر و کوچه اجازه توقف نمی دهند تا فونداسیون و سقف اول زیر زمین اجراء گردد تا رفع خطر گردد ،همزمان من با مراجعه به دفاتر خدمات قضایی بابت تخریب ساختمان درخواست تامین دلیل نمودم و از طریق شورای حل اختلاف کارشناس رسمی به محل ملک آمد و طی دو مرحله بازدید طی 45 روز مبلغ خسارت را 450 میلیون در نظر گرفته است .ولی سازنده و مالک از باز پرداخت امتناع می کنند و مبلغ خسارت را پرداخت نمی کنند، مجدد به شهرداری مراجعه کردم جهت توقف کار چندین با ریصورت موقت کار تعطیل شد ولی سازنده همچنان کار می کند و ظاهر زور شهرداری به سازنده نمی رسد، خواهشمند است راهنمایی فرمائید به شکلی می توان از ادامه ساخت و ساز همسایه متخلف جلوگیری شود تا من و خانواده ام به حق و حقوقمون برسیم . میخواهیم کار کلا متوقف گردد تا سازنده و مالک مشکل ما را مرتفع گفتند ، به شکلی باید کار متوقف گردد . لطفا راهنمایی فرمائید .

پاسخ ها :

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. در خصوص تعیین خسارت اگر پرداخت نمی شود می بایست دادخواست مطالبه را به دادگاه تقدیم نمایید. توقف کار به جهت ابن که شهرداری مسئول آن است به آن اداره مراجعه فرمایید . با توجه به این ساختمان شما تخلیه شده و تعیین خسارت گردیده خطر جانی وجود ندارد .با فرمایش شما نیز مشخص است رضایت به دریافت خسارت دارید لذا جهت دریافت حق وحقوق خود می بایست دادخواست مطالبه خسارت به دادگاه تقدیم نمایید . البته جهت تخریب به اموال شما می توانید شکایت کیفری عللیه سازنده و مالک یا مالکین به دادسرای محل تقدیم نمایید و از پازپرس تقاضای توقف کا نمایید لیکن تشخیص قاضی ملاک عمل است . با توجه به ابعاد مختلف موضوع بهتر است از طریق وکیل دادگستری اقدام نمایید .