مشاوره حقوقی رایگان - ارثیه

با عرض سلام و وقت بخیر
ببخشید ما یه خانواده 5 نفره هستیم، پدر و مادر و سه بچه
هیچکدوم از خواهر برادر هام و خودم ازدواج نکردیم
در صورت فوت همگی ما، ارث ما به کی میرسه؟
به خواهر برادرهای پدر و مادر میرسه؟
من خودم به شخصه نمیخوام هیچ ارثی به عمو و خاله دایی و...برسه
برای این که این اتفاق نیفته باید چیکار کنیم؟
ممنون میشم به دو سوال من پاسخ بدید

پاسخ ها :

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
در صورت نبودن طبقه اول ترکه به طبقه دوم یعنی خاله ، دایی ، عمه و عمو می رسد
می توانید اموال را قبل از فوت صلح عمری کنید

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
حالتی که شما متصور شده اید مقداری غیرممکن به نظر میرسد؛ چرا که فوت همزمان اعضای خانواده دور از انتظار است. به طور معمول در زمانی که هر یک از اعضای خانواده فوت میکنند دارایی فرد متوفی به دیگر اعضای خانواده خواهد رسید. به فرض وقوع حالت متصور شده بایستی گفت شما می توانید به وسیله صلح عمری از انتقال اموال خانواده خویش به عمو و عمه خودداری کنید.

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

قوانین ارث امری است و به طبقه اول وراث حین الفوت ارث میرسد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

می رسد مگر اینکه قبل از مرگ اموال را به کسی صلح کنید

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
به فرض فوت همه شما در یک حادثه اموال شما به عمه و عمو و دایی و خاله می رسد و اگر آنها نیز نباشند به فرزندان آنها
نمی توان آنها را از ارث محروم کرد مگر اینکه شما در زمان حیات اموال خود را به نام شخص دیگری انتقال دهید یا صلح کنید که این کار نیز برای شما بدتر ایجاد مشکل می‌کند.
توجه داشته باشید که اگر این اتفاق برای آنها بیفته اموال آنها به پدر یا مادر شما می رسد.

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. انشاالله سلامت باشید. فعلا همگی سلامت هستند . قوانین ارث مشخص است . اگر طبقه اول وجود نداشته باشد به طبقه دوم نمی رسد الی آخر

محمود رئیسی

جناب آقای محمود رئیسی :

سلام به وراث طبقه دوم . خواهر و برادر و جد پدر