مشاوره حقوقی رایگان - الزام به ایفا تعهد مالی

سلام و عرض خسته نباشید
چندین سال قبل یک قطعه زمین مزروعی خریدیم و فروشنده برای وجاهت دادن به مبیع قسمتی از زمین اش را به عنوان کوچه درنظر گرفته و بدون فروش متراژ کوچه به خریدار، زمین را با این کیفیت که یک طرف آن کوچه است با قیمت بالاتر به خریدار فروخته، خریدار هم اقدام ساخت کرده منتها پس از ساخت با رای 147 اداره ثبت سند گرفته است.
اما هنوز فروشنده از اعمال کوچه امتناع میکند و مدعی ست اگر از شرایط معامله رضایت ندارید معامله را فسخ کنید.
با توجه به ساخت خانه و عدم امکان فسخ و همچنین عدم ایفای تعهد فروشنده چه راهی برای احقاق حق وجود دارد؟
سپاسگزار از لطف شما

پاسخ ها :

سیدمظاهر کیانژاد تجنکی

جناب آقای سیدمظاهر کیانژاد تجنکی:

سلام،تقاضای مابه التفاوت قیمت بادارا بودن کوچه وبدون آن باجلب نظرکارشناس دادخواست بدهید.موفق باشید

بهرنگ سراج زاده

جناب آقای بهرنگ سراج زاده :

با توجه به ساخت و ساز در زمین مذکور باید متناسب با کاربری مسکونی تغییر کاربری پیدا نموده باشد و از آنجا که هر نوع ساخت و ساز در اراضی در شهر و روستا نیازمند اخذ پروانه ساخت و ساز از شهرداری یا دهیاری است ، حسب طرح تفصیلی در شهرها و طرح هادی در روستاها باید منزل شما به معابر عمومی راه داشته باشد و مطمئناً قسمتی از زمین مذکور به عنوان معبر عمومی درآمده و از مالکیت مالک قبلی خارج گردیده است، و جهت احراز این امر به شهرداری یا دهیاری مربوطه مراجعه نمایید. در غیر این صورت اگر منزل مذکور در خارج از طرح جامع شهری یا محدوده روستا واقع شده باشد، دعوای متصور در این زمینه "ممانعت از حق" می باشد.که در فرض شما چون همچنان فاقد سند رسمی مالکیت می باشید ، اقامه دعوای حقوقی پیشنهاد می شود زیرا در رویه عملی دعوای کیفری ممانعت از حق در نزد اکثر قضات نیازمند سند رسمی مالکیت است.