مشاوره حقوقی رایگان - نصب حفاظ برای بالکن

با سلام
حدود دو ماه گذشته از منزل من (طبقه اول) دزدی شد و بنده اقدام به نصب حفاظ برای پنجره های بالکن کردم (فاصله پنجره تا نمای ساختمان حدود 0.5 متر می باشد و رنگ حفاظ ها کاملا منطبق با سنگ نما می باشد و یک درخت بلند کاملا بالکن طبقه اول را پوشانده) حفاظ ها اصلا از کوچه و حتی حیاط دید ندارد ولی دو نفر از همسایه ها
میگن شما حق گذاشتن حفاظ ندارید و نما ساختمان می باشد و اگر حفاظ ها را جمع نکنید ازتون شکایت می کنیم و حکم تخریب می گیریم
با توجه به توضیحات بالا و این که پلیس به من گفت که حفاظ قرار دهید آیا آن ها حق شکایت دارند ؟ و در دادگاه حق را به چه کسی می دهند
ممنون

پاسخ ها :

حمید ایرانی دودران

جناب آقای حمید ایرانی دودران :

ماده 9 قانون تملک آپارتمان‌ها جامع‌ ترین توضیح را در مورد تغییر در مشاعات ساختمان ارائه می ‌کند طبق این قانون هیچ یک از ساکنین حق ندارند بدون موافقت اکثریت تغییراتی در محل یا شکل سر در یا نمای خارجی در قسمت اختصاصی خود که مرئی و منظر باشد بدهند . اگر تغییر در نمای خارجی به گونه ای باشد که نیاز شدید به آن احساس شود ، در اینصورت ساکنین طبقه اول می توانند با هماهنگی و جلب رضایت سایر ساکنین آپارتمان اقدام به نصب حفاظ برای بالکن خود نمایند . در غیر اینصورت بطور آشکار مشخص است که طبق این قانون ایجاد تغییر در نمای ساختمان به ‌ویژه در قسمت‌هایی که از بیرون دید داشته باشد ، ممنوع است و نصب خودسرانه ی حفاظ و ایجاد تغییرات دیگر در نمای خارجی جریمه های سنگین در پی خواهد داشت .

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

با انجام کارشناسی تصمیم با دادگاه رسیدگی کننده می باشد .

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
با توجه به توضیحات ارائه شده نصب حفاظ برای پنجره بالکن ضروری است و کسی نمی تواند مانع نصب حفاظ شود فقط اگر رنگ حفاظ با رنگ نما مغایرت داشته باشد می توانند الزام شما را به تغییر رنگ از دادگاه بخواهند.
بنابراین با توجه به توضیحات ارائه شده شکایت همسایه ها به نظر نتیجه ای نخواهد داشت و جای نگرانی نیست.

سیدعلیرضا سیدآقایی

جناب آقای سیدعلیرضا سیدآقایی :

بلی حق دارند نما مشاع است جمع اوری کنید تا محکوم نشوید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر دلیل خود را به دادگاه ارائه کنید