مشاوره حقوقی رایگان - دفاع از عدم انجام تعهد

اگر خوانده دعوا علی رغم عدم پاسخ به اظهارنامه مبنی بر تخلیه و تحویل ملک مشاع مدعی انجام تخلیه و تحویل باشد درحالیکه ملک مشاع بوده و درتصرف خوانده قرار دارد آیا شهود خوانده که اظهار میدارند خوانده سهم خواهان را پس از تقسیم تحویل داده ولی خواهان از تحویل گرفتن امتناع کرده است آیا بدون رضایت خواهان فرد خوانده میتواند قسمتی را خودش جدا نماید و به عنوان سهم خواهان معرفی و دراین راستا شهود هم تعرفه نماید چرا که اصولا تقسیم در ملک مشاع بایستی برمبنای توافق طرفین بوده باشد نه خودمختارانه و توسط یک نفر صورت بگیرد اکنون با توضیحات فوق خوانده که تعهد داده تا پس از تقسیم منصفانه سهم خواهان راتحویل دهد آیا بر عمل خودمختارانه خوانده که شهود هم تعرفه کرده انجام تعهد صدق میکند یا مراد از منصفانه تقسیم کردن معیار منطقی داشته و مثلا با نظر کارشناس باشد ویا با توافق و رضایت طرفین

پاسخ ها :

سهراب کلانتری

جناب آقای سهراب کلانتری :

با سلام
تقسیم یا باید با توافق طرفین باشد و یا اینکه از طریق دادگاه انجام شود.
در صورتی که توافقی است بعد از تقسیم می توانند قرعه کشی کنند که کدام قسمت مال هر یک از شرکا باشد.
شریک نمی تواند خودش تقسیم کند و حتماً باید تقسیم به صورت توافقی انجام شود.

حسین شاپوری

جناب آقای حسین شاپوری :

سلام
جهت ارائه اظهارنظر دقیق حقوقی نیاز است که مدارک و مستندات مربوطه مورد بررسی قرار گیرد.

شميم  ملا حسيني

سرکار خانم شميم ملا حسيني :

نیاز به بررسی بیشتر و گفتگو متقابل دارد تا اظهارنظر دقیقی بتوان کرد

علی کشاورز

جناب آقای علی کشاورز :

تا امضای شرکا در زیر تقسیم نامه نباشد اعتبار ندارید

مصطفی مستأجران

جناب آقای مصطفی مستأجران :

با سلام خیر تقسیم باید مورد موافقت همه مالکین قرار گیرد

فرزانه جوادی زناب

سرکار خانم فرزانه جوادی زناب :

باید رضایت و توافق شما را هم جلب می کرد و تا شما تقسیم نامه ای به اتفاق تنظیم و زیر آن را امضا نکنید مال شما همچنان مشاع است حتی اگر صد شاهد بیاورد

منیره رحیمی

سرکار خانم منیره رحیمی :

باسلام
چنین تقسیمی فاقد اعتبار قانونی است چرا که تقسیم اساسا یا باید بر مبنای تراضی طرفین باشد یا از سوی دادگاه اقدام گردد

سمیرا قهرمانی

سرکار خانم سمیرا قهرمانی :

تقسیم و افراز ملک مشاع یا باید با توافق شرکا انجام شود و یا در صورت عدم حصول توافق از طریق دادگاه و با کارشناسی ، امکان تقسیم توسط یکی از مالکین وجود ندارد.

امین احمدی

جناب آقای امین احمدی :

اظهارنظر مستلزم بررسی مدارک و مستندات است

علیرضا عبدالله پور

جناب آقای علیرضا عبدالله پور :

ملک مشاع باید طبق ضوابط ثبت قابل تقسیم باشه اگه غیرقابل تقسیم باشه شرکا باید بر سر تقسیم توافق کنند در غیر اینصورت هر یک از شرکا میتونه با مراجعه به دادگاه تقاضای تقسیم کنه.دادگاه ارجاع میده به کارشناس اگه نظر کارشناس قابل تقسیم بودن باشه ملک رو تقسیم میکنن اگه غیرقابل تقسیم باشه و طرفین سازش نکنن ملک تخلیه میشه فروخته میشه پولش بینشان تقسیم میشه. البته این کلیت ماجراست در عمل بدون تقاضای فرد دادگاه هیچ اقدامی انجام نمیده. ضمنا بدون رضایت شریک ملک قابل تصرف توسط شریک دیگر نیست

سعيد  بزرگي كازروني

جناب آقای سعيد بزرگي كازروني :

باید تقسیم با رضایت همه مالکین انجام شود

علی اصغر تاجیک

جناب آقای علی اصغر تاجیک:

سلام. اگر تقسیم از سوی دادگاه باشد طرفین متعهد و مطابق رای انجام می شود . اگر تقسیم خارج از دادگاه باشد بایتسی تمام شرکت موافق باشند و در تقیسم شرکت نمایند.

علی افخمی

جناب آقای علی افخمی :

خیر صرف ادعای شریک کفایت نمیکند.
و تقسیم باید طبق تقسیم نامه توافقی یا با حضور کارشناس رسمی صورت پذیرد

فاطمه اسپرهم

سرکار خانم فاطمه اسپرهم :

سلام سوالتان واضح نیست
ولی ایشان اگر ادعای تقسیم دارد میبایست اثبات تقسیم نامه شفاهی را در داذگاه تنفیذ نماید و تا قبل آن ، از نظر دادگاه تقسیمی صورت نگرفته
و شما مستحق اجرت المثل ایام تصرف و خلع ید یا رفع تصرف(باتوجه به وضعیت ) میباشید

محمدهادي رادفر

جناب آقای محمدهادي رادفر:

با سلام و احترام ؛؛؛

امضای شرکا باید در تقسیم نامه باشد

لیلا اردستانی رستمی

سرکار خانم لیلا اردستانی رستمی:

اگرامضای شرکا در زیر تقسیم نامه نباشد معتبر نیست

فرشید محمدزاده عربلو

جناب آقای فرشید محمدزاده عربلو :

با سلام در صورت تقسیم ملک مشاع شما در جز به جز ملک و مغازه شریک مشاعی هستید و باید تقسیم نامه شما عادلانه باشه و با قبولی و تراضی کل مالکین مشاعی قطعی می باشد و احدی از مالکین نمی تواند سر خود دخل و تصرفی کند و شاهد هم تاثیری ندارد.

مجتبی عاشوری

جناب آقای مجتبی عاشوری :

با سلام پرسشگر ارجمند مدارک و مستندات نیازمند بررسی می‌باشد .